Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Přichystalově ulici vzniklo nové bydlení pro seniory, nabízí se malometrážní byty za zvýhodněné ceny

Zprávy z regionu

25.5.2015

Autor: barsi

Celkem 159 bytů v Přichystalově ulici mohou využívat senioři, kteří si tuto lokalitu vybrali jako místo, kde chtějí strávit roky na odpočinku. V bytech je, oproti ostatním městským bytům, zvýhodněné nájemné. Navíc jsou malometrážní, takže kromě úspory financí senioři jistě ocení také menší plochu, která jim usnadní úklid.

V domě s adresou Přichystalova 70 nově vzniklo 59 bytů velikosti 1+kk, 2+kk a 2+1, včetně šesti bytů bezbariérových. Vzhledem k tomu, že dům je zvenčí i zevnitř kompletně zrekonstruovaný, je v bytech nájemné o něco vyšší, než v jiných městských domech. Ale není to v žádném případě záležitost jen pro "bohaté", byty jsou opět malometrážní a díky kvalitnímu zateplení objektu jsou naopak nižší platby za energie.

"Oceňuji, že po dlouhé době zvolilo město místo prodeje rekonstrukci bytového domu, čímž zvyšuje nabídku nájemních bytů. Jsem přesvědčen, že všichni obyvatelé Nového Světa ocení změnu k lepšímu a historie tohoto domu bude pouze ponaučením a mementem budoucím generacím," říká primátor města Antonín Staněk. "Příjemně nás překvapila rychlost, se kterou byly byty obsazeny. V současné době jsou všechny byty pro seniory obsazeny, pouze o obsazení bezbariérových bytů ještě jednáme," sděluje náměstek primátora Ladislav Šnevajs. "Domníváme se, že pro seniory je důležitá dostupná nabídka ústupového bydlení – malý byt s minimem bariér, kde dokáže senior s dopomocí rodiny nebo pečovatelské služby zůstat co nejdéle a nemusí se stěhovat do sociální služby v domovech pro seniory s 24 hodinovou péčí," dodává. Pro mnoho seniorů je také nájemní bydlení v městských bytech spojeno s určitým pocitem jistoty, že je nikdo bezdůvodně z bytu nevystěhuje, jak se často obávají u bytů pronajímaných soukromými vlastníky.

Pro seniory může být zajímavá také informace, že přímo v budově Přichystalova 70 bude od září fungovat nový klub pro seniory, do kterého mohou samozřejmě docházet senioři z celé okolní čtvrti. Tento klub doplní síť stávajících devatenácti klubů pro seniory, senioři se v něm mohou setkávat, slavit společné svátky nebo se věnovat svým koníčkům. "V některých klubech se hodně zpívá a hraje na kytaru, v jiných máme šachové nebo karetní kroužky, v klubech se také pouštějí filmy nebo pořádají soutěže o nejlepší bábovku. Záleží to na zájmu konkrétních lidí, tak jsme zvědavi, kam se bude ubírat nový klub na Přichystalově 70," uzavírá s úsměvem Ladislav Šnevajs.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941