Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V noci propukl požár v hale skladu ve Chválkovicích. Podívejte se, jak hasiči bojovali s plameny

Krimi

18.4.2014

Autor: mb

Dramatickou noc dnes prožili olomoučtí hasiči. Kolem půlnoci propukl požár v hale skladu soukromé firmy v olomoucké části Chválkovice. Zřítila se střecha haly a oheň pohltil také dřevo uskladněné v sousedství. Výše škody zatím není přesně jasná, ale podle hasičů určitě přesáhne jeden milion korun. Dohašování plamenů probíhalo až do rána.

Oznámení o požáru ve skladu v Olomouci Chválkovicích na ulici Na Zákopě se k hasičům dostalo včera pět minut před půlnocí. Kromě olomouckých profesionálních hasičů vyrazilo na místo také pět jednotek dobrovolných hasičů.

Na místě na ně čekala budova místního skladu zcela zachvácená plameny. V hale o rozměrech 35 na 15 metrů se ukrývaly uskladněné stroje pro vrtání a demolici a výšková technika soukromé firmy. Oheň navíc zasáhl také dřevo uskladněné v sousedství haly.

"Na místě byla zřízena kyvadlová doprava vody, hasičům se v průběhu likvidačních prací podařilo uchránit sousední objekt. Na požárem zasaženém skladišti se zřítila střecha. Při požáru však nebyl nikdo zraněn,“ informovala o situaci Vladimíra Hacsiková, mluvčí hasičů.
Podle ní výše škody zatím nebyla přesně vyčíslena, ale určitě přesáhne 1 milion korun. "Příčina vzniku požáru je v šetření, dnes, pokud požářiště dostatečně vychladne, bude probíhat vyšetřování,“ uvedla Hacsiková.

Ještě ráno, kolem osmé hodiny, hasiči na místě stále dohašovali hromadu dřeva, kterou tu Záchranný útvar Hlučín rozebíral.

mb

Reklama

pizzapollo

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

* Rozvážíme denně od 10:00 hod do 23:30. * Objednávky přijímáme již od 9 hod, poslední objednávku přijmeme ve 23:30. * Při objednávce po tel. budete požádáni o příjmení, adresu pro ...