Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V podchodech budou nainstalovány nové kamery, měly by ochránit chodce

Zprávy z regionu

28.5.2015

Autor: barsi

Deset nových kamer městské policie bude dohlížet na bezpečnost Olomoučanů i návštěvníků města v podchodech pro pěší. Od listopadu by se obyvatelé měli cítit bezpečněji v pěti podchodech, například pod ulicemi Brněnská, Foerstrova či Ostravská.

Pod dozorem nových kamer bude již na konci letošního roku pět podchodů pro chodce. "V rámci programu Prevence kriminality pro rok 2015 jsme souhlasili se záměrem městské policie pořídit deset nových kamer, které budou umístěny v pěti podchodech pro pěší na území města. Kamery přispějí k větší bezpečnosti občanů a zároveň napomohou prevenci pouliční kriminality v daných lokalitách. Celkově jde o investici za 1,7 milionu korun," uvedl primátor Antonín Staněk. S pořízením kamer v podchodu, které se nově objeví pod ulicemi Brněnskou, Foerstrovou a Ostravskou, pomůže městské policii dotace ministerstva vnitra ve výši 550 tisíc korun. „Zbytek uhradíme z vlastních zdrojů,“ doplnil ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický s tím, že veřejnosti by měly kamery začít sloužit v průběhu letošního listopadu.

Kamerový systém funguje v Olomouci od roku 1997. V současné době jej tvoří 21 stacionárních a 16 mobilních kamer, které obsluhuje šest pracovníků městské policie v nepřetržitém provozu. Kamery jsou instalovány průběžně, a to na místech s vysokou mírou zejména pouliční kriminality, největší počet kamerových bodů je soustředěn v centru města.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip