Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 4.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V únoru do divadla? Hlavním tématem bude především nevěra

Tipy a názory

29.1.2015

Autor: barsi

Únor se blíží a pokud jej nechcete celý prosedět doma tupým zíráním do televize, máme pro vás hned několik divadelních tipů, kde můžete své oblíbené tváře z obrazovky zahlédnout naživo. Těšit se můžete například na Mahulenu Bočanovou, Martina Zounara, Davida Prachaře, Lindu Rybovou či Maroše Kramára.

Tour divadel po Olomouci zahájí v neděli 8. února představení s názvem Do ložnice vstupujte jednotlivě. V této bláznivé komedii o nevěře se olomouckému publiku představí například  Lukáš Vaculík, Martin Zounar nebo Mahulena Bočanová. Olomoucké představení v Redutě je však bohužel vyprodané. Pokud by vás zaujalo natolik, že byste jej chtěli vidět, máte příležitost o den později, kdy se divadelní soubor představí v přerovském Městském domě. Na toto představení je v prodeji ještě několik lístků.

O týden později, tedy 15. února do Reduty zavítá pražské divadlo Palace se světově proslulou situační komedií Miláček Anna. I tady je hlavním tématem hry nevěra. Jacqueline má doma s milencem tajnou schůzku shodou okolností právě ve chvíli, kdy si její manžel Bernard přivede do bytu dívku, kterou se pokouší svést. Naštěstí však doma zůstala také pohotová hospodyně Anna... Divadelní představení v hlavní roli s Lindou Rybovou, Davidem Prachařem a Sašou Rašilovem můžete vidět v 19:00 v Redutě. Stačí jen, když si včas zarezervujete některý z posledních volných lístků.

Ze zahraničí do olomoucké Reduty zavítá francouzské divadelní představení Mandarinková izba prezentované bratislavským divadelním souborem. Komedie plná francouzského humoru a šarmu nabízí zajímavé příběhy lidí v pěti vtipných jednoaktovkách s překvapivým, někdy přímo detektivním zakončením. Čtyři herci se v nich převtělují do více postav, prožívají více osudů. Vše se odehrává v malém pařížském hotýlku a v záhadném pokoji, nazvaném mandarinkový, který má vlastní příběh. Všichni herci mají mnoho převleků a odvádějí bravurní herecký koncert.Herecky náročné dílko je podané s lehkostí a humorem. V hlavní roli se představí oblíbený slovenský herec Maroš Kramár. Mandarinková izba bude k vidění v Redutě 22. února od 19:00. Lístky si můžete zakoupit zde.

A z francouzského prostředí pochází také další divadelní představení Jméno, které můžete zhlédnout také 22. února, pro změnu v kině Metropol. Jde o salonní komedií podle nejlepší francouzské tradice. Při dobrém vínu, mezinárodní koloniální kuchyni a ve vznešeném současném pařížském prostředí, mezi dobrými přáteli a příbuznými by vlastně žádné téma nemělo být tabu. Když se ale Vincent, úspěšný realitní makléř na večeři u své sestry Elizabeth, učitelky francouzštiny a švagra Pierra, profesora literatury, svěří se záměrem dát svému synovi jméno Adolf, zdá se, že hranice civilizované konverzace byla překročena. Středostavovské předsudky jsou zdá se přeci jen větší,, než se přítomní liberálové domnívali. Ke skutečné eskalaci dojde po odhalení nálože, která se skrývá v rodinné historii. V hlavních rolích se představí Roman Zach, Linda Rybová, Jana Janěková mladší, Jan Dolanský a Petr Lněnička. Představení začíná v 19:00 a lístky jsou k sehnání zde.

barsi

Reklama

Restaurace RIGANI

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Česko-řecká restaurace, taverna a bar A co takhle dát si řecké nebo české jídlo? My pro Vás máme tu nejlepší nabídku. Přijďte posedět do naší restaurace Restaurace Rigani - taverna a ...