Reklama

Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert, venku je 9.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Velkomoravskou a Lipenskou na tři týdny zavřou, po vnitřním obchvatu neprojedete

Zprávy z regionu

8.10.2014

Autor: Jan Procházka

Už za čtyři dny zažije Olomouc malé dopravní peklo. Kvůli výměně povrchu totiž bude zcela uzavřena část vnitřního obchvatu na ulici Velkomoravské a současně i Lipenské. Po tři týdny tu projedou pouze autobusy. Po opravě ale dostane vozovka takzvaný tichý asfalt, což ocení zejména lidé, bydlící v blízkosti rušné komunikace.

Řidiče čeká v Olomouci už za pár dnů pořádná zkouška nervů. Dvanáctého října v odpoledních hodinách zahájí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) práce hned na několika úsecích vnitřního obchvatu města. "Ve směru od Mohelnice začne uzavírka na mostě na ulici Albertova. Z něj bude možno sjet směrem na Brno. Zcela neprůjezdná bude pak křižovatka Velkomoravská a Schweitzerova. Uzavírka skončí před křižovatkou Velkomoravská a Rooseveltova, která už bude průjezdná," sdělil František Krpec z krajského odboru dopravy. Aby se lidé dostali do ulice K sídlišti, kam je přístup pouze z obchvatu, bude v ní dočasně zrušeno zjednosměrnění.
Další uzavírka se chystá na příjezdu od Lipníka. "Začne těsně před křižovatkou s u tiskáren na křížení ulice Lipenská a Pavelkova. Bude možno odbočit pouze k Olmě. Tato uzavírka skončí těsně před křižovatkou u hodolanského divadla. Pokud tedy někdo pojede od Šternberka směrem na Lipník, bude muset jet rovně a zpět na Lipenskou se dostat přes ulici Hamerská," popsal Krpec.

ŘSD během tří týdnů v dotčených úsecích vymění povrch. Na Velkomoravské bude navíc vůbec poprvé v Olomouci použit takzvaný ticý asfalt, který výrazně snižuje hlučnost. To ocení zejména obyvatelé této lokality. Uzavírka má podle plánu skončit 4. listopadu.

Jan Procházka

Reklama

SUNETO - WELLNESS STUDIO

Katalog firem » Služby » Kosmetické a vizážistické salony

- kompletní kosmetické ošetření - ošetření čokoládou - ošetření pleti kolagenem, kyselinou hyaluronovou - vyžehlení vrásek žehličkou - permanentní prodloužení a zhuštění řa...