Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend plný rekordů vás zve do nebes: na horkovzdušné balóny nad Bouzovem i promítání na Svatém Kopečku

Tipy a názory

22.8.2014

Autor: Barbora Sísová

Týden uplynul jako voda a je tady další srpnový víkend. A co si pro nás připravil tentokrát? Na své si rozhodně přijdou milovníci filmů, promítat se bude nejen v Metropolu, ale také před bazilikou na Svatém Kopečku nebo na hradě Šternberk. Zajímavá podívaná se chystá v zoologické zahradě, kde se budou návštěvníci snažit překonat nejeden rekord. Zajímá vás například, kolik lidí se vejde do automobilu Peugeot 3008 nebo z kolika pet lahví vznikne nejdelší stonožka? Pak byste zde neměli rozhodně chybět. Pokud chcete svým dětem ukázat, jaký byl život v středověku, pak se vydejte na hrad Sovinec. Ten představí středověk v celé své surové kráse, pěkně bez příkras.

Projekce filmu Atlas mraků blíže ku mrakům

Na předposlední srpnový pátek si organizátoři projektu Zaparkuj připravili netradiční trojboj – cyklojízdu na Svatý Kopeček zakončenou hudební jamem u klavíru a projekcí snímku Atlas mraků přímo před bazilikou. Pokud se chcete účastnit společné cyklojízdy, přijďte před šestou hodinou večer na Žižkovo náměstí před pedagogickou fakultu, odtud se pak přesně v celou vydáte společně na Svatý Kopeček. A nebojte se, váš výkon nezůstane bez odměny. Hned po příjezdu na vás nahoře čeká občerstvení z Kavárny Na Kopečku a hudební jam u piána. Samozřejmostí budou i deky a deskové hry nebo frisbee k zapůjčení, aby vám čekání na projekci filmu lépe ubíhalo. V devět hodin se pak můžete těšit na projekci snímku Atlas mraků přímo před bazilikou. Vzhledem k tomu, že poslední autobus zpět do města odjíždí ještě před koncem filmu, pro návštěvníky projekce je ve spolupráci s dopravním podnikem vypraven speciální svozový autobus s odjezdem o půl jedné ráno.

Užijte si noční maraton se slavnými vědátory

Milujete partičku podivínských vědců z Big bang theory? Pak právě pro vás je určený dnešní večer v kině Metropol, kde od šesti hodin vypukne velký maraton šesté série právě tohoto seriálu. Užijte si celou noc v kině ve společnosti této čtveřice a jejich smyslné sousedky, třeba si smíchem krásně vypracujete břišní svalstvo.

Vzhůru do oblak, nad Bouzov vylétne rej balónů

Tento víkend se obloha nad hradem Bouzov opět pořádně zabarví nejrůznějšími horkovzdušnými balony, které proletí nad vašimi hlavami. Večerní hromadný start začíná v pátek o půl sedmé a pak se všech třiadvacet posádek vznese nad krajinu nad hradem. Samotný let trvá asi hodinu a při západu slunce je to romantická podívaná. A akce potěší nejen milovníky letectví, ale i hudby. V sobotu od dvou hodin jsou pro ně připraveny ukázky leteckého modelářství, po nichž zahraje soulová kapela Mothers Follow Chairs či skupina Abba Rock Show. A v pět hodin nastane velká příležitost pro všechny přítomné, tři šťastlivci se totiž podívají do oblak. Stačí jen aby byl vylosován jejich parkovací lístek. Pro děti je připraveno velmi oblíbené malování na obličej, skákací hrad nebo večerní prohlídka hradu. Romantickou atmosféru hradu dotvoří osvícené balony a po deváté hodině i slavnostní ohňostroj.

Dopřejte si středověk se vším všudy: s kapesními zloději i katy

A žít to bude také na hradě Sovinec, kde po celý víkend bude probíhat Festival práva útrpného. Návštěvníci se tak přenesou do pravého středověku bez jakýchkoli příkras, kde se to hemžilo nejen krásnými dvorními dámy a bohatými panovníky pořádající opulentní hostiny se spoustou jídla i vína. Tentokrát na dvoře nebudou chybět nejrůznější lapkové a kati při práci, dočkáte se i trestání pytláků a zlodějek chrastí. Těšit se však můžete i na loupežnické povídky, šermířské příběhy, kejklířské dovednosti a žonglování či orientální tanečnice a kapsářky v akci. Po oba víkendové dny bude hrad otevřen od 9 do 18 hodin.

Hrad Šternberk láká děti na pohádkový víkend

Na předposlední srpnový víkend se na hradě Šternberk uskuteční již čtvrtý ročník filmových projekcí určených především pro děti. V sobotu se můžete se svými dětmi od osmi večer vychutnat rodinou animovanou pohádku Koralína a svět za tajnými dveřmi a v neděli si nesmíte nechat ujít klasiku z dílny Walt Disney Sněhurka a sedm trpaslíků.

Máte srdce rekordmana? V olomoucké zoo můžete pokořit hned několik rekordů

Pokud se chystáte se svými dětmi do zoo, určitě vás mile překvapí zábavný program, který zoologická zahrada na tento víkend připravila. Bude zde totiž probíhat víkend rekordů, během kterého se návštěvníci zoo mohou zapojit do několika pokusů o vytvoření rekordu. V sobotu v jedenáct hodin se mohou návštěvníci pokusit o nejvyšší počet lidí, který se vejde do automobilu Peugeot 3008. Pokud vás tato „mačkačí výzva“ nezaujala, máte hned několik dalších příležitostí. O půl jedné se můžete pokusit udělat nejdelší stonožku vytvořenou z pet lahví a ve dvě hodiny podpořit snahu o nejvyšší počet zajíců v zoo. A kde se v zoo objeví tolik zajíců? Stačí, když si namalujete vousky a na hlavu umístíte dlouhé uši. A víkend rekordů pokračuje i v neděli. V jedenáct hodin se zoologická zahrada bude snažit zjistit, jaký nejvyšší počet návštěvníků se vejde do zubří bedny, o půl jedné  se bude tvořit had z nejvyššího počtu nasbíraných fotbalových míčů pro zvířata. Ve dvě pak půjde o rekord v co největším počtu zachráněných při dopravní nehodě. Kromě toho na příchozí čeká ekologická dílna či malování na obličej.

Vzpomínky na první ligu: to je zápas Sigmy a Znojma

A sobotní podvečer bude zajímavý také pro fanoušky fotbalu, kteří si na Andrově stadionu mohou zavzpomínat na prvoligový fotbal. Od pěti hodin se zde totiž utkají dva týmy, které ještě minulou sezonu bojovaly o uchování v první lize. Bohužel to nevyšlo ani jednomu z nich. Přijďte se podívat, jak si olomoučtí poradí se Znojmem tentokrát. Hráči vaši podporu rozhodně ocení.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

RK KRÁSA BYDLENÍ

Katalog firem » Služby » Realitní kanceláře

Realitní kancelář RK KRÁSA BYDLENÍ nabízí veškerý servis, který potřebujete na poli nemovitostí. Jsme tu pro vás s 16 lety zkušeností na realitním trhu v Olomouci a okolí. Nabízíme také...