Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 12.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Víkend vás roztančí v rytmu swingu: kromě plesu můžete vyrazit na Aquateru nebo na příběh o zakázané lásce

Tipy a názory

27.2.2015

Autor: Barbora Sísová

I tento víkend to v Olomouci pořádně žije. Pokud jste ještě nebyli na plese, pak můžete vyrazit plesat třeba na Floru, kde bude probíhat ples Výstaviště Flora, Technických služeb a Zoo Olomouc. Poněkud jiný ráz pak bude mít ples Divadla na cucky v S-Cube. Takže pokud máte rádi uvolněnější atmosféru a toto divadlo, pak nebudete litovat. S dětmi můžete vyrazit na tradiční akvaristickou a terarijní burzu Aquatera nebo na loutkovou pohádku o zakázané lásce. Doufáme, že si užijete si víkend přesně podle svých představ.  

Áčko v rytmu swingu: bude se tu plesat mezi květy

Výstaviště Flora se v sobotu promění ve velký taneční parket. A tančit se bude především v rytmu swingu. Letošní druhý ročník Plesu mezi květy má totiž podtitul V rytmu swingu a v tomto duchu se ponese i jeho program. Těšit se můžete na ukázky stepu ve stylu třicátých let minulého století a také na taneční vystoupení skupiny Swing Olomouc. Chybět nebude ani přehlídka prvorepublikové módy a možnost vyfotografovat se s dobovým automobilem. Aby byla atmosféra co nejvěrohodnější, doporučuje se všem hostům přijít v elegantních modelech inspirovaných právě tímto obdobím.Stylový bude také hudební doprovod celé akce. K poslechu a tanci bude hrát renomovaný Combo orchestr Gustava Broma, svým nenapodobitelným způsobem dodá bálu lesk i jeho hlavní host - lev salonů a známý elegán Josef Laufer. K dalším lákadlům akce bude patřit například poutavá světelná podívaná v podání uskupení Cirkus trochu jinak či barmanská show. Samozřejmostí budou i kvalitní cateringové služby a také samostatná diskotéková scéna pro vyznavače oldies hitů. Vstupenky na ples tří organizací – Výstaviště Flora Olomouc, Technických služeb města Olomouce a Zoo Olomouc jsou k dostání za 300 korun v Informačním centru Olomouc v podloubí radnice na Horním náměstí. Přehled dalších plesů, které se uskuteční tento víkend v Olomouci a okolí, naleznete zde.

Zbytek výstaviště zaplní hadi, hmyz i drobní savci

Nejrůznější druhy hadů, želv, hmyzu i drobných savců si v sobotu mohou prohlédnout i zakoupit návštěvníci tradiční akvaristické a terarijní burzy Aquatera Olomouc. Chovatelé exotických tvorů i prodejci nabídnou návštěvníkům akvarijní ryby, terarijní zvířata, terária, krmivo, ale také akvarijní rostliny či dekorace do akvárií i terárií. Akce se koná od 8 do 12 hodin na olomouckém Výstavišti Flora v pavilonech B a C. Vstupné je 40 korun, snížené 20 korun. Děti do 15 let mohou jít zdarma, avšak pouze v doprovodu rodičů.

Divadlo Na Cucky to rozjede v S-Cube

Svůj ples pořádá už pošesté také Divadlo na cucky, a to na první pohled v trochu netradičních prostorech klubu S-cube. Organizátoři však slibují výzdobu, která vrhne zcela jiný pohled na prostory S-cube a mnohá další překvapení. O hudební program se postará New Street Band a své dovednosti předvedou také členové Divadla na cucky. Vstupenky v ceně 190 Kč v předprodeji (Bajkazyl, Divadlo na cucky, Té & Café Kratochvíle), 240 Kč na místě.

Vychutnejte si rytířský příběh o zakázané lásce

V neděli Šantovka patří dětem. A nejinak tomu bude první březnovou neděli. Ve čtyři hodiny odpoledne můžete s dětmi zajít na rytířskou loutkovou pohádku Aucassin a Nicoletta hostujícího Divadla Lokvar. Děj pohádky se odehrává ve středověké Francii, kdy se mladý hrabě Aucassin zamiluje do Nicoletty, o které nikdo neví, jakého je původu, protože ji jako malé dítě koupili od pirátů. Aucassinův otec jejich lásce nepřeje a tak se musí milenci rozhodnout utéct za moře. Rytířská loutková pohádka je plná dobrodružství a vaše děti se do něj mohou zapojit v neděli 1. března od 16.00. Vstupenky můžete zakoupit či zarezervovat zde. A k tomu si mohou po představení se Šantíkem v kreativních dílničkách vyrobit královskou korunu nebo rytířský erb. Podívejte se na program dětských představení na celý březen, abyste si lístky zvládli zarezervovat včas.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

U.S.G. POL s.r.o., Lékařská genetika

Katalog firem » Zdravotnictví » Genetika

LÉKAŘSKÁ GENETIKA * konsiliární ultrazvuková (UZ) vyšetření při podezření na vrozené vývojové vady (VVV) plodu nebo v případě vyššího rizika pro závažná genetická onemoc...