Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 6.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Volejbalistky Olomouce i Šternberka slaví první výhry v sezoně

Sport

26.10.2014

Autor: Adam Fritscher

Až čtvrté extraligové kolo přineslo volejbalistkám Univerzity Palackého Olomouc a Sokola Šternberk první výhry v novém ročníku nejvyšší domácí soutěže. Vysokoškolačky doma udolaly houževnatou Ostravu 3:1 a Šternberk dokonce šokoval favorizovaný Frýdek-Místek výhrou 3:0 na jeho palubovce.

V duelu Olomouce a Ostravy byly oba celky svázány důležitostí utkání a poměrně snadno si vyměnily úvodní a velmi nervózní dva sety. Opravdu bojovat o body se začalo až v tom třetím; univerzita v něm vedla po šňůře podání Schandlové 17:11, ale Ostrava odpověděla sérií servisů mladé Valkové na 17:17. Až v samotné koncovce se prosadil domácí tým, který nakonec získal i čtvrté dějství a spolu s ním také celý zápas poměrem 3:1.
"Byl to z mého pohledu velmi nervózní zápas. Nebyli jsme hlavně ve třetím setu důrazní, což utkání rozhodlo. A také to, že jsme nehráli odvážně," konstatoval trenér Ostravy Zdeněk Pommer.
"Po dvou porážkách z úvodu sezony byl náš výkon velmi nervózní. Ustáli jsme první set, ale vrátili jsme se do nekoncentrovaného výkonu ve druhé sadě, kterou jsme hráli velmi křečovitě. Ani za stavu 17:11 ve třetím setu ještě bohužel nebylo jasno a nechali jsme se soupeřem zatlačit. Neštěstí jsme koncovku třetí sady uhráli, což rozhodlo. Do čtvrtého setu jsme už šli uklidněnější a vyrovnanější a získali jsme první body v sezoně," pochvaloval si kormidelník univerzity Jiří Teplý.
Příští sobotu čeká Olomoučanky v rámci 5. extraligového kola středomoravské derby na palubovce Přerova. Hrát se bude od 17 hodin.

SK UP Olomouc3:1TJ Ostrava
(17, -15, 23, 19)
Rozhodčí:Topolánek, Dušek
Čas:107
Diváků:200
Sestava SK UP Olomouc:Schandlová, Holásková, Tinklová, Polášková, Rutarová, P. Kojdová
Libero:Richardsonová
Střídání:Košická, S. Janečková, Šenková
Sestava TJ Ostrava:Polášková, Pinková, Součková, H. Kojdová, Nachmilnerová, Valková
Libero:Spáčilová
Střídání:Zedníková, Zemanová

V úvodním setu zápasu se Šternberkem vedl sice favorizovaný Frýdek-Místek ještě 9:6, ale od stavu 13:13 převzaly otěže utkání dravější mladé hráčky hostí. Ty vyhrávaly až o čtyři body, v koncovce zvládly i kritický moment za stavu 21:21 a čtyřmi body v řadě získaly důležitou strategickou výhodu. Další dvě sady už pak patřily překvapivě šternberskému družstvu, které překonalo také krizi v závěru třetího dějství (z 16:21 na 22:22) a připsalo si tři nečekané body za výhru 3:0.
"Nerad příliš chválím, ale naše holky tentokrát splnily taktické pokyny na 98 procent. Přestože jsme odešli v prvních dvou zápasech poražení, tak jsme šli do dnešního utkání s pevnou vírou ve vítězství, a překvapivě to pro nás mělo hladký průběh," radoval se šternberský kormidelník Martin Hroch.
V 5. extraligovém kole bude Sokol hostit v sobotu 1. listopadu od 17 hodin ve své hale Ecce Homo mistrovský Prostějov.

TJ Sokol Frýdek-Místek0:3TJ Sokol Šternberk
(-21, -18, -23)
Rozhodčí:Kubinec, Dziacký
Čas:77
Diváků:250
Sestava TJ Sokol Frýdek-Místek:Turbaková, Kavková, Michalíková, Yordanská, Kubová, Štrbová
Libero:Kedziaová
Střídání:V. Závodná, Dudová, I. Vašinová
Sestava TJ Sokol Šternberk:Bartáková, Ticháčková, Oborná, Sochorcová, Šenková, M. Janečková
Libero:Hronová
Střídání:Zemánková

Adam Fritscher

Reklama

LÉKÁRNA SPEA

Katalog firem » Zdravotnictví » Lékárny a farmaceutické produkty

• Lékárna je součástí zdravotnického zařízení SPEA Olomouc, s. r. o., zabezpečující komplexní zdravotní péči, nachází se v přízemí, dobře dostupná pro rodiče s kočárky i imobi...