Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Neředíně vznikne nový park: zasazené stromy pomohou nejen městu, ale i dětem v náhradní péči

Zprávy z regionu

23.9.2014

Autor: Barbora Sísová

V Neředíně už brzy vznikne nový park, který nejenže trochu okysličí a ozelení tuto část města mezi nově vystavěnými rodinnými domy, ale navíc pomůže také druhým. Jak? Spolu s městem Olomouc a Nadací Malý Noe můžete podpořit děti žijící v náhradní péči, stačí, když se stanete patronem stromu, který bude v parku vysazen.

Háj Malého Noe začne vyrůstat mezi nově postavenými rodinnými domy v blízkosti ulic Slovanská a Pod Letištěm v Neředíně. Už na počátku října zde začnou vyrůstat čtyři desítky mladých stromů. "Vysázeny budou dřeviny několika druhů. Prostor zaplní lípy, duby, javory či buky. Listnaté druhy pak doplní jehličnany jako jsou borovice a modříny," vypočítal vedoucí odboru životního prostředí magistrátu Petr Loyka.

V Olomouci tak vznikne další místo určené k relaxaci, které navíc pomůže správné věci. Tu můžete podpořit také vy. Patronem stromu se může stát naprosto každý, mohou to být jednotlivci, firmy či spolky. Narodilo se vám dítě nebo jste se právě oženili? Pak si zasaďte strom, který vám bude tuto radostnou událost dlouhodobě připomínat. Na společných procházkách pak můžete pozorovat, jak krásně vám roste. "Svůj strom si každý z patronů projektu zasadí za asistence odborníků," uvedl vedoucí odboru životního prostředí Loyka. "Zájemce o patronát věnuje nadaci na základě smlouvy finanční dar a následně obdrží pamětní list prokazující jeho patronství," řekl předseda správní rady Nadace Malý Noe Jaroslav Strejček s tím, že jméno patrona stromu bude umístěno na informační tabuli s mapkou u vchodu do parku.

Výsadba parku Malého Noe v Neředíně je naplánována na pátek 3. října. Pokud máte zájem o bližší informace, obraťte se na Jaroslava Strejčka z Nadace Malý Noe na telefonu 602 715 210.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941