Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Erik Hrňa před zápasem s Třincem věří, že plná plecharéna Oceláře rozhodí

Sport

23.10.2014

Autor: rhe

15. kolo přinese na Hanou další moravsko-slezské derby. Podobnou kanonádu jako proti Vítkovicím však s Třincem asi nelze očekávat. Devět branek, které dala Mora ostravskému celku, je totiž polovina celkového počtu inkasovaných branek Ocelářů za 14 kol. Moru čeká těžká práce, ale s vyprodanou plecharénou by se mohlo podařit těžké soupeře zdolat. V předzápasovém preview si můžete přečíst názory "třineckých" v Moře Erika Hrňi a Rostislava Marosze a také "Olomoučana" v Třinci Lukáše Galvase.

Kohouti zvládli poslední dva zápasy v prodloužení a v nájezdech. Doma zdolali po nepříliš podařeném výkonu v prodloužení Karlovy Vary a v neděli dokázali přivést dva body z O2 arény, kde vychytal Slavii v nájezdech Jiří Trvaj a prosadili se Rostislav Marosz (2. v extralize v asistencích - 10) a Erik Hrňa (mezi nejlepšími střelci extraligy - 8 branek). Právě tito dva útočníci hostují v HC Olomouc z Třince a budou se chtít určitě proti týmu, do kterého se neprosadili, předvést.
"Na zápas se těšíme všichni, máme možnost zahrát si proti prvnímu týmu tabulky. Věřím, že doma netrhneme ostudu a nedopadne to jako u nich. Budeme se snažit hrát vyrovnané utkání, a pokud se podaří urvat nějaký bod, tak by to bylo nádherné," říká před utkáním nejlepší střelec Mory i celé extraligy Erik Hrňa.
Oba hráči berou zápas proti "svému" Třinci vážně a před zápasem nechybělo hecování. "V Třinci jsem se nedávno s klukama potkal na koncertu Michala Davida, tak nějaké srandičky proběhly. To správné pošťuchování tam je, já jen doufám, že něco uhrajeme, abych to moc neschytal. Jinak pro kluky v kabině s Rosťou Marozsem určitě něco přichystáme, pokud by se nějaké body povedlo udělat," dodává Hrňa.
Kde hledat sílu Ocelářů? "Vzadu mají parádní systém, jsou schopni už tam soupeře přečíslit, útok mají našlapaný, jsou schopní dávat branky i v oslabení. Jirka Polanský umí perfektně dávat puky zpoza branky, brankaři mají formu, takže to bude opravdu velmi těžké utkání. Musíme dobře bránit, ale hrát agresivně po celém kluzišti, nepropadat. Zatáhnout se k červené, to by byla smrt," vypočítává klady Třince a návod jak uspět rodák ze Vsetína.
Olomoucký zimák by mohl být v pátek plný, z toho mají hráči samozřejmě radost. "Věřím, že bude vyprodáno, já tomu také přispěju, protože známých přijede hodně. To by mohlo Třinečáky trochu rozhodit, protože plná plecharéna, když zařve "Moráá", tak by je to mohlo zaskočit," dodal Hrňa.

Rostislav Marosz: "Musíme si dát pozor na Polanského přihrávky zpoza branky"
Na souboj s mateřským oddílem se těší i Rostislav Marosz, centr první pětky Mory a druhý nejlepší nahrávač extraligy. "Každý zná sílu Třince, my se musíme dobře připravit a snažit se proti nim doma něco urvat. Každý zápas začíná za stavu 0:0, takže šance je vždycky. Musíme dobře bránit, zkusit brejky. Oni dávají hodně branek, málo dostávají. Nesmíme jim otevřít hru, čekat trpělivě na šanci v brejcích," říká před zápasem třinecký odchovanec v dresu Kohoutů.
Třinec má velmi kvalitní kádr, který Marosz z příprav zná, jak třeba uspět na Polanského pětku? "Jejich lajna je dobrá, musíme být stažení u branky, Adamský tam sjíždí shora, "Polda" mu to tam umí dát i poslepu, na to si musíme dát pozor a říct si to před utkáním. Nejlépe hrát proti nim v útočném pásmu," dodává se smíchem Marosz.
I Marosz věří v pomoc fanoušků Mory. "Hodně nám pomáhají každý zápas, je tady super atmosféra, když bude plný dům, budeme jenom rádi."

Lukáš Galvas: "V Olomouci bydlím a kluci hrají za HCO, ale říkám jim, že vyhraje Třinec"


V kádru Třince také najdeme olomouckou stopu. Rodákem z Olomouce a odchovancem Mory je obránce David Nosek, vloni hráli na hostování za Moru Denis Kindl, Adam Rufer i Jan Matuš s Markem Růžičkou. Dalším "Hanákem" v dresu Ocelářů je i Lukáš Galvas, který momentálně drží v lize prim, pokud jde o tzv. Radegast index. Jak se dívá na duel s Morou?
"V Olomouci bydlím, mám tam rodinu. Ten zápas ale nebudu brát nějak prestižněji, protože jsem v klubu nikdy nehrál. Hrají tam ale teď mojí kluci, proto synům říkám, že Třinec Olomouc v pátek porazí, a potom zase ať oni ve své kategorii klidně udělají nějaký výsledek proti Třinci. Musíme se soustředit na náš výkon, chce to maximální koncentraci od úvodní minuty. Víme, že Olomouc doma hraje moc dobře, proto z naší strany určitě nehrozí podcenění. Dobře se připravíme a snad vyhrajeme," říká pro web Ocelářů rodák z Opavy, bydlištěm Olomoučan a hokejista Třince.
Oceláři momentálně vládnou extralize. Na čele mají šest bodů na druhý celek Litvínov. Oceláři mají vynikající defenzívu. Za 14 kol inkasovali pouze čtrnáct branek. Hrubec (má průměr 0,96% inkasovaných gólů na zápas) i Hamerlík se díky skvělé obraně mohou těšit na shut-outy. Třinec vládně především doma v nové Werk Aréně, kde posbíral 24 bodů, venku je až sedmý s deseti body.
V obraně hraje prim kapitán Klesla, který ještě vloni hrával v NHL a doma už dvakrát shodil rukavice. Dalšími výbornými beky jsou přesilovkový střelec Roth, defenzivní specialisté Linhart s Galvasem (vede v extralize v tzv. Radegast indexu), ofenzivní bratři Douderové a univerzál Nosek a další ex-kladeňák Trončinský.
V útoku je tu tradiční duo Adamský-Polanský doplněné o super střelce Zbyňka Irgla (druhý v bodování extraligy 7+7). Šlape to nyní hlavně třetí formaci Orsava, Žejdl, Rákos, šanci dostávají i mladíci Jašek či Ciencala. Zraněný je pouze Tomáš Plíhal, který nasázel Moře při výhře 6:1 hattrick ve 2. kole.

HC Olomouc - HC Oceláři Třinec
Zimní stadion v Olomouci, pátek, 24.10. 18:00.
Pravděpodobné sestavy: HCO: Trvaj – Majeský, Vyrůbalík, Houdek, Skrbek, Rašner, Ondrušek - Škůrek– Cibák, Marosz, Rác – Buc, Patera, Jergl – Laš, Herman, Hrňa – Dlouhý, Herman, Kucharczyk. Trenéři: P. Fiala a Jiří Dopita.
HC Oceláři Třinec: Hamerlík – Klesla, Roth, M. Doudera, Galvas, Linhart, Nosek, L. Doudera, Trončinský – Dravecký, Kreps, Jašek – Adamský, Polanský, Irgl – Orsava, Žejdl, Rákos – Kindl, Růžička, Cienciala Trenéři: Jiří Kalous a Václav Varaďa.

Poslední vzájemný duel Mory s Třincem
2. kolo, 14. září Werk Arena Třinec
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Kreps (Klesla, Roth), 8. Irgl (Adamský, Polanský), 32. Adamský (Polanský, Irgl), 33. Plíhal (Kreps), 43. Plíhal (Orsava, Kreps), 52. Plíhal (Irgl, Roth) – 1. Hrňa (Laš, Patera). Rozhodčí: Pešina, Lacina – Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. Diváci: 5036. Střely na branku: 38:17. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
HC Oceláři Třinec: Hrubec – Klesla (C), Roth, Linhart, Galvas, M. Doudera, Trončinský, L. Doudera, Nosek – Matuš, Plíhal, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Žejdl, Jašek – Rufer, Kindl, Dravecký
HC Olomouc: Vošvrda – Skrbek (A), Houdek, Ondrušek (A), Majeský, Staněk, Jaroměřský, Rašner – Laš, Patera (C), Hrňa – Švaňhal, Cibák, Matai – Dlouhý, Marosz, Rác – Kucharczyk, Jergl

Reklama

ART RUBIKON

Katalog firem » Kultura a umění » Společenské a kongresové sály

ART RUBIKON z.s. sdružuje členy se zájmem o umění, řemeslné a technologické obory, pořádá neformální edukační programy pro různé cílové skupiny, včetně dětí a seniorů. Spolek vznikl...