Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Výstavba rondelu na Dobrovského uzavře  od pondělí ulici U Husova sboru

Zprávy z regionu

20.7.2012

Autor: roc

S novou dopravní situací se budou muset od příštího pondělí vyrovnávat motoristé projíždějící centrem Olomouce. V souvislosti s plánovaným postupem uzavírek kvůli stavbě okružní křižovatky Dobrovského a rekonstrukci kanalizace a vodovodu v okolních ulicích se od pondělí změní dosavadní režim v ulici U Husova sboru. Zároveň se také podařilo vyřešit náhradu za zrušené parkování, a to v prostorách soukromého areálu Staroměstských kasáren.

Rekonstrukci kanalizace a vodovodu ve Studentské ulici bude od pondělí 23. července doprovázet provádění příčných překopů komunikace. Z tohoto důvodu bude nutné vést jeden směr vozů MHD jinudy. Jednosměrná objížďka pro autobusy ve směru od ulice Studentská povede ulicemi U Husova sboru a U Stadionu, odkud se poté napojí na ulici Na Střelnici. Autobusy jedoucí směrem do centra města budou i nadále jezdit jedním pruhem, který pro provoz MHD zůstane průjezdný ve Studentské ulici. "Kvůli vedení autobusové dopravy bude od pondělí ulice U Husova sboru zcela uzavřena pro individuální dopravu. Navazující ulice U Stadionu zůstane obousměrná pro zajištění provozu parkovišť u krajského soudu a u státního archivu," uvedla mluvčí olomouckého magistrátu Jana Doleželová.

Kvůli stavbě okružní křižovatky a rekonstrukci kanalizace a vodovodu musela být také zrušena některá parkovací stání v okolí stavby. Po dobu uzavírky ulic Dobrovského, U Husova sboru, Studentská a Na Střelnici mohou obyvatelé bydlící v této lokalitě využít pro svá auta ohraničenou náhradní odstavnou plochu v soukromém areálu Staroměstských kasáren. "Vjezd do areálu je z ulice U Stadionu, v areálu je zajištěn občasný dohled firmy S.O.S. nad dodržováním pořádku. Obyvatele o tom zhotovitel stavby informoval prostřednictvím informačních letáků v průběhu tohoto týdne," zmínila Doleželová.
Investorem stavby okružní křižovatky ulic Dobrovského, Na Střelnici, Studentská a Zámečnická je Olomoucký kraj. Město Olomouc využívá probíhajících uzavírek a v ulici Studentská provádí rekonstrukci kanalizace a vodovodu.

roc

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip