Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zapojte se do soutěže Hledej želvu a objevte zajímavé historické skvosty

Zprávy z regionu

1.8.2014

Autor: barsi

Už dnes začíná druhý ročník soutěže o dějinách starobylé Olomouce. Pokud rádi objevujete, pátráte a zažíváte pocit odhalení, pak právě pro vás je určena soutěž Hledej želvu. Pátrání po symbolu, který krášlí Ariónovu kašnu na Horním náměstí, zavede účastníky prázdninové hry do  tajemných zákoutí Olomouce a umožní jim odhalit příběhy, které se mohou stát skutečným překvapením.

Soutěž nabízí poznání historické Olomouce trochu jinak a nově. „Olomouc je plná ještě neobjevených památek, které se často pojí se vzrušujícími lidskými příběhy. Aktéři naší hry tak mohou objevit místa, která dosud možná míjeli,“ vysvětluje vedoucí oddělení kultury magistrátu Radim Schubert. "Cílem je najít památky a zajímavé stavby na území města, které budou označené symbolem želvy. Památek bude celkem deset a jejich hledání bude rozděleno do dvou kol, vždy po pěti pamětihodnostech," popisuje pravidla hry Radim Schubert.

A nemyslete si, najít mnohdy nenápadný symbol nebude jednoduché. Proto při pátrání po želvě jistě oceníte postupné zveřejňování indicií, které najdete buď na facebookových stránkách Informačního centra města Olomouce, nebo na www.hledejzelvu.cz. V průběhu jednotlivých kol hry budou hráči zasílat seznam pěti památek označených symbolem želvy, nejlépe společně s pořízenými fotografiemi objektů nebo vlastními fotografiemi s nalezenými památkami v pozadí, na email: hledej.zelvu@olomouc.eu. Fotografie budou poté zveřejněny společně se seznamem výherců na Facebooku. „Na nejrychlejší hráče čekají věcné ceny a zajímavé publikace o Olomouci, nevšední zážitky, jako je například speciální procházka olomouckými památkami s průvodcem, případně volné vstupy na akce spolupořádané statutárním městem Olomouc,“ láká k účasti v soutěži náměstek primátora pro kulturu Jan Holpuch.

Loňského ročníku prázdninové hry Hledej želvu se zúčastnila více než stovka soutěžících. Zapojily se celé rodiny, které hru pojali třeba jako příjemné zpestření prázdnin o víkendu. "Památky hledali nejen pěšky, ale často při pátrání po želvě neváhali sednout na kolo. I proto jsme letos putování po jednotlivých místech přizpůsobili soutěžní trasu," doplnil vedoucí oddělení kultury Radim Schubert. Hra se bude hrát ve dvou kolech, z nichž každé potrvá dva týdny, bude v něm označeno pět památek či objektů a zveřejněny indicie.

barsi

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip