Reklama

Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie, venku je 2.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ze svodky olomoucké policie

Krimi

23.4.2014

Autor: mb

Za ukradené notebooky až pět let vězení! ● Když se velikonoční návštěvy prodraží: zloděj proslídil celý dům. ● O svátcích se vypařily také stromky: neuvěřitelných 2700 kusů!

Za ukradené notebooky až pět let vězení!

Na Velikonoční pondělí někdo řádil v kanceláři na Vídeňské ulici v Olomouci. Neznámý lupič se dovnitř vloupal večer přes balkónové dveře, které poničil. Uvnitř vzal dva firemní notebooky v celkové hodnotě 68 tisíc korun. Pokud se zloděje podaří dopadnout a prokázat mu vinu, hrozí mu vězení v rozmezí od jednoho roku do pěti let.

Když se velikonoční návštěvy prodraží: zloděj proslídil celý dům

A Velikonoce potěšily také dalšího zloděje. Někdy během svátků využil neznámý zloděj příležitost – rodina v Křelově opustila na svátky svůj dům, a tak se mohl uvnitř bez komplikací pohybovat. Dovnitř se dostal přes okno, které poškodil a pak dům proslídil. Spolu s ním zmizely značkové bundy a košile. V neuzamknuté garáži mu pak neunikla sušička prádla značky Whirlpool, kterou majitelé taktéž po svém návratu marně hledali na svém místě. Celková škoda poškozením a krádeží je vyčíslena na 14 tisíc korun.

O svátcích se vypařily také stromky: neuvěřitelných 2700 kusů!

Přibližně ve stejné době neznámý záškodník ukradl z lesa u Mladče – Nové Zámky stromky a pletivo za necelých 19 tisíc korun. Zloděj podle policie vnikl do prostoru skladiště dveřmi, které poškodil, a odnesl si odsud 2200 stromků dubu, 400 stromků smrku a 100 metrů pletiva jedné z lesních společností. Policisté po pachateli pátrají a v případě dopadení a prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení.

mb

Reklama

KAŠPÁRKOVA ŘÍŠE - LOUTKOVÉ DIVADLO (Slovanský dům)

Katalog firem » Kultura a umění » Divadla

Kašpárkova říše je divadlo amatérské, s více než osmdesátiletou tradicí. Členové souboru si loutky a dekorace sami tyké vyrábějí, rádi mezi sebou uvítají i další zájemce o tohoto pě...