Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 5.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Žilka Hodinky

Tipy a názory

27.10.2016

Autor: Zuzana Doleželová

Krása a lesk, z nichž přechází zrak. Všudypřítomný tikot, který jako by symbolizoval tlukot srdce dvou mladých lidí, jejichž největší vášní jsou hodinky. Manželé Lída a Radek jsou hrdými majiteli úspěšné firmy, jež nese jejich jméno - Žilka Hodinky. A vedle e-shopu, který funguje už od roku 2009, si před nedávnem v Olomouci otevřeli kamennou prodejnu. Jsou sympatičtí, vstřícní, komunikativní, skvěle se doplňují a největším úspěchem je pro ně spokojený klient. Svou práci tito rodiče tříletého synka zkrátka milují. A to je hodně znát…

Vášeň, která tiká... Vášeň, která tiká...

Žilka Hodinky

Adresa: Schweitzerova 798/99a

E-mail: info@zilkahodinky.cz
Telefon: +420 776 077 700

Otevírací doba: Po-Pá 10:00-12:00, 13:00-17:00

Více informací najdete na webu a na facebooku.

"Naše firma vznikla už v roce 2009. Tehdy jsem působil na univerzitě a můj kamarád mě požádal, jestli bych mu nesehnal nějaké hodinky. V tu dobu jsem hodně sledoval trendy nejen u nás, ale inspiroval jsem se i na zahraničních e-shopech. Zjistil jsem, že v zahraničí se značkové hodinky prodávají o dost levněji než u nás. A protože se kamarádovi i všem známým hodinky líbily, začal jsem je objednávat ve více kusech. Tehdy se zrodil nápad mít vlastní e-shop,“ popisuje s úsměvem začátky rodinné firmy sympatický majitel Radek Žilka. Pak už vše dostalo rychlý spád. Kamarád mu vytvořil webové stránky a on si rozjel svůj vlastní byznys. E-shop s hodinkami těch nejlepších značek zpočátku provozoval ještě při práci v podnikatelském inkubátoru na Univerzitě Palackého, kde měl v tu dobu jeho e-shop také sídlo. O rok později už bylo ale všechno jinak. Do Radkova života totiž vstoupila, ostatně jak už to tak bývá, žena – a to ne jen tak ledajaká. Sympatická Lída tehdy pracovala jako obchodní zástupkyně v koupelnách RAVAK. S novou láskou přišla i změna zaměstnání. Právě Lídiny komunikační schopnosti, milý, vstřícný a osobní přístup k zákazníkům vtiskl firmě Žilka Hodinky úplně novou tvář. A to doslova. Jak sám Radek přiznává, je to Lídina srdečnost a zároveň obětavost a preciznost, co udalo jejich teď už společnému byznysu ten správný směr a posunulo firmu o level výš. Před nedávnem si navíc na Schweitzerově ulici otevřeli vlastní obchod.

"Myslím, že klienti si vedle našich služeb, které jsou velmi kvalitní, cení i toho, že naši firmu prezentujeme sami sebou. Ukazujeme naši tvář, nosíme hodinky, které prodáváme, komunikujeme s nimi výhradně my, tady v našem obchodě je také obsloužíme my sami. Mám ráda, když je vše podle našich představ a zákazníci jsou maximálně spokojení. To je pro nás ta nejlepší zpětná vazba a vlastně i reklama," říká s úsměvem Lída Žilka a dodává, že i když objednávky uzavírají ve tři hodiny odpoledne, jsou schopni vyhovět zákazníkům i v pozdějším čase. "Když se nám někdo ozve třeba před pátou, že na zítra nutně potřebuje dárek, pochopitelně ho v tom nenecháme. Všechno je to o tom, že jsme majitelé, firmu máme rádi a těší nás, když jsou naši klienti šťastní. Ostatně, je to přece naše vizitka. Zároveň sami jako klienti jiných obchodníků chápeme urgentní situaci a lidem proto chceme maximálně vyhovět," říká.

Že je dobré mít možnost obrátit se na "dobrou duši podniku", kterou bezesporu Lída Žilka je, si při nákupech uvědomují zejména muži. Lída jim vždy ochotně pomůže vybrat hodinky pro jejich partnerku tak, aby panovala spokojenost na všech stranách. "Muži se občas bojí, že se netrefí do vkusu své drahé polovičky. Od toho jsem tu pak já,“ směje se majitelka a prozrazuje: "Nechám je, aby mi řekli, co má jejich partnerka ráda, jaké nosí šperky, oblečení, a vždy nakonec vybereme ty pravé." A ví to i její manžel: "Jednou dokonce poslal muž fotku své přítelkyně, Lída pak asi z deseti modelů vybrala jedny hodinky, a ten muž pak s nimi sklidil úspěch." A právě to jsou drobnosti, jež budují obraz skvěle fungující firmy. Firmy, na niž se rádi kdykoliv obrátíte, protože víte, že je tu pro vás...


Šťastní klienti jsou naší vizitkou...

V jejich obchodě, ještě vonícím novotou, je rozhodně na co se dívat. (Mimochodem to, že mají Lída s Radkem skvělý vkus, nedokazují jen krásnými hodinkami ve vitrínách, ale také skvěle zařízeným a reprezentativním interiérem prodejny.) "Máme v nabídce asi 7 tisíc hodinek 45 různých značek s tím, že přibližně 500 kusů hodinek je skladem. Když k nám zákazník přijde, může si vše v klidu vyzkoušet, hodinky mu na místě v případě potřeby zdarma zkrátíme. Pokud se mu líbí hodinky, které v obchodě nenajde, my mu je bez potíží objednáme. Když mu pak třeba nesednou, nebo se mu jednoduše nelíbí, nemusí si je kupovat, žádná takováto objednávka u nás není závazná," popisuje Radek. Na e-shopu se dají sehnat hodinky od několika stovek do několika desítek tisíc korun, takže si vybere určitě každý. Jak Lída prozradila, momentálně jsou v kurzu hodinky značky MICHAEL KORS, ale na špici jsou i ARMANI, DKNY, MARC JACOBS, DANIEL WELLINGTON, dobře se prodávají i hodinky značky BURBERRY.

Manžel je hlava, ale já jsem ten krk. Líbí se mi, že se o všem, co děláme, radíme. Manžel nikdy neudělá nic, aniž by to se mnou neprodiskutoval. To je pro mě nejvíc, říká Lída. "Manžel je hlava, ale já jsem ten krk. Líbí se mi, že se o všem, co děláme, radíme. Manžel nikdy neudělá nic, aniž by to se mnou neprodiskutoval. To je pro mě nejvíc," říká Lída.

Každého možná zarazí, že Žilka Hodinky mají nižší ceny než konkurence. "V zahraničí obecně jsou hodinky levnější. U nás bohužel jsou stejné výrobky prodávány za podstatně vyšší ceny, i když jak já vždycky říkám – nemusí to tak být," vysvětluje Lída. "Hodinky bereme přímo u výrobců a výhradních distributorů v zahraničí, to zaprvé, a zadruhé – tady platí, že kdo chce víc, nemá nic," směje se a poukazuje tak na časté předražování, tolik oblíbené v našich končinách. Jedním dechem dodává, že nižší ceny si chtějí držet i nadále. Velkým plusem firmy je také to, že majitelé dokážou sehnat i modely, které nemají v běžné nabídce.

Dokonalý servis a super služby

Žilka Hodinky nabízí všechny druhy dopravy a pochopitelně osobní odběr u nich v obchodě. "Hodinky posíláme po celé republice, ale i na Slovensko. Našim klientům vycházíme maximálně vstříc – pokud si někdo objedná hodinky, ještě ten samý den mu je odešleme, na Slovensko budou doručeny druhý den," říká Radek. O tom, že jsou lidé s jejich prací a přístupem spokojeni, svědčí i fakt, že na internetu najdete pouze kladné recenze. "Děláme naši práci poctivě. Manželka hodinkám věnuje veškerou péči. Než je odešle klientům, vždy je řádně zkontroluje, naleští, nastaví, sama je zabalí do krabičky, přidá k nim i dárek v podobě plastových sportovních hodinek," popisuje Radek. "Nikdy neodešleme zboží, které není úplně v pořádku, byť se jedná o hodinky, na které už klient netrpělivě čeká. Raději mu zavoláme, nabídneme mu jiný model nebo třeba i slevu na jiné hodinky, a nebo si počká, než dojdou nové hodinky. Záleží jen na něm," zdůrazňuje Lída. Ke každým prodaným hodinkám navíc dávají bonus - časově neomezenou, bezpodmínečnou slevu 300 korun na další nákup. Poskytují tu i servis. Zásadou majitelů je vedle kvality i rychlost. Nedaleko obchodu mají hodináře, který si ví rady s každým problémem. Lída s Radkem se vždy snaží svým klientům vyhovět a za tuto službu si neúčtují žádné peníze navíc, zákazník zaplatí jen náklady spojené s pozáručním servisem.

"Uvědomujeme si, že základem úspěchu je vždy dobrý ohlas u lidí. I proto velmi dbáme na komunikaci s našimi klienty. Odpovídáme jim, jsme s nimi v kontaktu, reagujeme na zprávy, na komentáře na našem Facebooku. Vždy poděkujeme, což možná zní jako fráze, ale není to tak," říká Lída. Jejich zákazníci naopak zase vědí, že se s Žilkovými mohou na čemkoliv domluvit.

Tam, kde vidíte, že lidem skutečně záleží na tom, aby byl klient maximálně spokojený, se nakupuje moc dobře. Nikdo vám nic nevnucuje a zároveň při odchodu nemáte pocit, že jste byli na obtíž, naopak. Budete se cítit skvěle, možná si i dobře popovídáte, a až se za vámi zaklapnou dveře, bude vám připadat, že Lída s Radkem dělají svou práci fakt dobře. A nebude to jen pocit. Tam, kde je práce i koníčkem, to totiž takhle vypadat musí. Zajděte se podívat do obchodu a přesvědčte se sami, že tahle rodinná firma šlape jako hodinky :)

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová