Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 13.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Zora vymazala Veselí a má nakročeno do play-off

Sport

29.3.2015

Autor: rhe

Házenkářky DHK ZORA Olomouc zvládly klíčové utkání základní části inteligy a zvítězily ve Veselí 30:21. Dvě kola před koncem tak mají Hanačky nejlepší výchozí pozici a první čtyřku mezi českými týmy.

Jen v prvním poločase byla vyrovnaná hra ve Veselí nad Moravou. Domácí házenkářky se v první půli držely o krok před soupeřkami, až v posledních minutách před přestávkou se Zoře podařilo vyrovnat.
Druhý poločas už ale ovládly Hanačky, Veselankám došly síly. Výpadek domácích přišel mezi 42. a 55. minutou, kdy nedokázaly proměnit ani jedinou ze svých střel, zatímco Zora do sítě domácích protlačila míč devětkrát. Vytvořila si tak rozhodující náskok a slavila výhru 30:21, pod níž se deseti brankami podepsala Kristýna Salčáková.
"Jeli jsme sem pro body, byla to naše jediná šance. Věděli jsme, že to nebude nic jednoduchého. Potvrdil to hned první poločas, spojky domácího celku jsou velmi šikovné. Ve druhém poločas už se jim tolik nedařilo, a to bylo klíčové. Jsem spokojený spíš s druhým poločasem. Radil jsem holkám, ať jsou trpělivé, že naše chvíle přijde. Domácí družstvo je trochu mladší, chybí jim trochu zkušeností. Asi znervózněly, když se nám podařilo jim odskočit,“ zhodnotil vítězný zápas trenér Zory Jan Bělka.
"Družstvo je totálně bez kondice. Odehráli jsme skvělý první poločas, ale hráčky teď mají jen na jeden poločas a to nestačí, hraje se na šedesát minut. Soupeři mají propracovaný útok, výbornou Salčákovou. Vedení mě angažovalo, abych zachránil Veselí před sestupem. Teď je jasné, že jdeme do play-out. V pondělí začíná hráčkám čtyřtýdenní kondiční příprava a to i v zápasech proti Mostu a Slavii. Nemůžou dřít tři čtyři, musí dřít všichni,“ řekl k zápasu nový kouč Veselí Jiří Zerzáň.
V dalším kole hostí Zora na svém hřišti 4. dubna Sokol Porubu, v posledním kole pak hraje na hřišti posledního ŠKP Bratislava. Pro jistotu účasti v play-off potřebuje jeden z těchto duelů vyhrát.

HC Veselí nad Moravou21:30DHK Zora Olomouc
(14:14)
Nejvíce branek:Slováková 6/2, Šustková 6, Gajdošíková 4 – Salčáková K. 10/4, Dostálová 6, Gebre Selassie 5.
Rozhodčí:Novotný, Horáček
Sedmimetrové hody:3/2 – 5/5.
Vyloučení:3:3.
Diváků:350.
Reklama

SPEA Olomouc, s.r.o.

Katalog firem » Zdravotnictví

Naše zdravotnické zařízení Vám nabízí komplexní zdravotní péči od chvíle, kdy Vás přivezou z porodnice, až do konce Vašeho života, včetně péče stomatologické. Protože v našem zdra...