Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 2.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pokračování tramvajové trati by se mohlo začít stavět už
 v roce 2016. Město podniklo další nezbytné kroky

Zprávy z regionu

12.12.2014

Autor: Barbora Sísová

Patříte mezi ty, kteří si zvykli využívat tramvajovou linku číslo 3 a 5 na Nové Sady a nemohou se dočkat, až se trať rozšíří ještě dále na sídliště Povel? Podle ideálního scénáře vedení města by se mohlo začít stavět už v roce 2016. Do té doby se však musí dořešit projektová dokumentace a majetkoprávní vztahy. Situaci stále komplikuje dům, který stojí plánované tramvajové trati přímo v cestě. Zda se jej podaří odkoupit, je však stále ve hvězdách.

Kromě odkupu některých soukromých parcel se však řešily i další věci, jako je například zapracování cyklostezky, úpravy chodníků nebo řešení podoby některých křižovatek. "Pokud jde o křižovatku ulic Zikova a Rooseveltova, počítá se se zachováním klasické křižovatky bez světelné signalizace," uvedl náměstek primátora Jaromír Czmero. Podle jeho slov je nejbližším důležitým cílem získání územního rozhodnutí, které by podle předpokladů mohlo být vydané ve druhém čtvrtletí roku 2015. "Poté bude následovat stavební řízení, v jehož rámci musí být dořešeny i majetkoprávní vztahy," uvedl dále Czmero. A právě tady mohou nastat komplikace, jelikož je potřeba v trati získat několik parcel, včetně nemovitosti u křižovatky Roosveltova – Trnkova ulice. "Stále se nám nepodařilo s majiteli dohodnout, " řekl náměstek o vyjednávání odkupu tohoto domu.

První část tramvajové trati, která vede od tržnice, přes Šantovku k Trnkově ulici, využilo za první rok existence přes jeden a půl milionu cestujících. Tento úsek stál celkem 300 milionů korun bez DPH, z nichž 154,8 milionu Kč činila dotace z Programu česko-švýcarské spolupráce. Další část trati má stát zhruba 250 milionů korun. Vedení města spoléhá, že se jím podaří část peněz sehnat z evropských dotací.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941