Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 14.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Hrad ve Šternberku obsadily slavné české kapely, podpořit je přišlo asi 2 500 diváků

Kultura

29.7.2014

Autor: onar

Organizátoři letošního ročníku tradičního festivalu Šternberský kopec vsadili na ověřené kapely českého hudebního rybníčku. A tak se diváci, kteří se od jedné hodiny začali shlukovat před branami šternberského hradu, mohli těšit nejen na lokální kapely, ale třeba také Support Lesbians. Divokého Billa, Flerety nebo Vypsanou Fixu. A diváků přišlo zhruba 2 500 diváků.

Jako první ve Šternberku vystoupila uničovská kapela Francis´Drake, která je nejen známá v olomouckém okrese, ale i známý hudební kritik, který byl přítomen na letošním festivalu uznal, že za pár let již mohou vystupovat v hlavním produkčním čase. Jako tradičně nezklamala ani olomoucká kapela The Again, za kterou do Šternberka přijeli i jejich skalní fanoušci a fanynky z Olomouce. Třemi auty přijelo opavsko – pražské uskupení Kofe-in, které bylo pro mnohé přítomné návštěvníky velkým překvapením, zpívali i hráli úžasně, což také publikum řádně odměnilo. Skupinu Fleret netřeba představovat. Své divácké publikum si našlo i na Šternberském kopci a poslední písničku Zafúkané si zpíval skoro celý areál.

Bohužel skoro žádný festival se neobejde bez technických potíží. V letošním roce tento černý Petr padl na Petra Bendeho se svým bandem. Elektrický výpadek na pódiu způsobil to, že musel Petr Bende začít improvizovat a zpívat tak zvaně "nasucho". Za to mu bylo odměnou pozitivní zpětná vazba od diváků, jak na samotném festivalu, tak i na facebookovém profilu festivalu. Hvězdný trojlístek, který následoval začal produkcí kapely Support Lesbiens, která už druhým rokem hraje v nové sestavě s hlavním zpěvákem Urbánkem. Starším a známějším hitům úspěšně sekundovaly hity novější. Členové kapely Divokej Bill rozjeli na pódiu nečekanou, ale hlavně nezapomenutelnou show. Díky tomu, že skupina Vypsaná fixa měla menší zpoždění, tak se kapela Divokej Bill rozhodla, že bude hrát tak dlouho, než Vypsaná fixa přijede. Rozhodování nebylo nikterak náročné, protože diváci nechtěli své oblíbence pustit z pódia. Poslední kapelou letošního ročníku byla kapela Vypsaná fixa. Kvůli pozdnímu příjezdu kapela hrála asi o 10 minut více, než bylo původně naplánováno. Při rozloučení skupiny, z ničeho nic začal zpěvák Vypsané fixy zpívat bez nástrojů do davu fanoušků, kteří mu s nadšením sekundovali.

Letošní ročník navštívilo přes 2 500 platících diváků. "Velmi si vážíme této vysoké účasti a doufáme, že se 1. srpna 2015 znovu sejdeme," uvedla za organizátory Kateřina Dulínková.

onar

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz