Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 5.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Áčko se promění v koncertní sál. Vystoupí zde Vojtěch Dyk a B-Side Band

Kultura

6.3.2015

Autor: barsi

V pátek 20. března se na Výstavišti Flora uskuteční první velký koncert. Představí se zde oblíbený zpěvák Vojta Dyk s přední českou kapelou B-Side Band. V tomto nezvyklém koncertním prostoru vystoupí v rámci jejich společné koncertní šňůry Deska Tour 2015. Představení začne v 19:30 hodin a vstupenky jsou stále v prodeji v síti Ticketstream.

Pro organizátory koncertu, kterým je Výstaviště Flora, je tak koncert jedinečnou příležitostí dokázat, že nově zrekonstruovaný pavilon A je skutečně multifunkční halou, která dokáže hostit nejen veletrhy a plesy, ale také koncerty. Premiéru si zde vyzkouší právě populární zpěvák Vojta Dyk s kapelou B-Side Band, kteří představí své album Deska.

První studiové CD zpěváka Vojtěcha Dyka a B-Side Bandu s bandleaderem Josefem Buchtou s názvem Deska vzniklo počátkem prosince loňského roku. Po dvou úspěšných celorepublikových turné a dvou záznamech živých koncertů na CD a DVD se tak toto spojení výrazně pěvecké osobnosti a špičkového muzikantského seskupení představilo se studiovým projektem a zcela novým repertoárem, který pro zpěváka a kapelu vytvořili přední domácí autoři. Nyní na tento projekt navazuje série koncertů Deska Tour 2015. Spolupráce brněnského orchestru se zpěvákem začala před čtyřmi lety. „Myslím, že to bylo přesně někdy v březnu kolem roku 2010, zrovna slézal poslední sníh z parapetů a mě probudilo zvláštní zvonění mého telefonu, takové, které jsem předtím ještě neslyšel. Až posléze jsem si uvědomil, že ten telefonát je z Brna. Telefonující se představil jako Josef Buchta, bandleader B-Side Bandu, slovo dalo slovo a já v červnu téhož roku vycestoval až do Brna k prvnímu společnému koncertu. A hopla, je tu naše první společná ‚opravdová‘ Deska,“ vzpomíná na začátky Vojta Dyk.

Na vydání Desky nyní navazuje koncertní turné Deska tour, které bude mít zastávku i na olomouckém výstavišti. A v čem se liší od dosavadních koncertů? "Tak za prvé jedeme asi 25 koncertů. Tolik koncertů jsme za sebou snad ještě neměli. Za druhé jezdíme hlavně po větších klubech. Takže by se tour dalo nazvat jako ‚klubové‘. A za třetí spolu hrajeme už nějaký ten čtvrtek, takže si myslím, že jsme zkušenější a vyhranější. Možná někdy i vyhraněnější. Jediné, co určitě zůstává, je radost, láska a pokora," vysvětluje Vojtěch Dyk, kterého i s kapelou B-Side Band můžete vidět v pátek 20. března v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Vstupenky v ceně 590, 690 a 790 korun jsou v prodeji v síti Ticketstream. Pokud plánujete na koncert vyrazit, měli byste si pospíšit, vstupenky totiž velmi rychle ubývají.

Vojtěch Dyk jako zpěvák
Zpěvák a herec Vojtěch Dyk je jednou z nejvytíženějších domácích hereckých a hudebních hvězd. Od působení v kapele Nightwork, přes muzikálové role v inscenacích Obraz Doriana Graye a Dáma s kaméliemi v divadle Ta Fantastika, v Horáčkově lyrikálu Kudykam (nominace na cenu Thalie) nebo sarkastických Pornohvězdách či v inscenacích Cirk La Putyka a Up End Down v divadle La Fabrika, se odrazil k samostatné hudební kariéře. Od roku 2010 spolupracuje s orchestrem B-Side Band, s nímž absolvoval v roce 2012 velké turné. Na něj navázala letní open air tour a Komerční banka Christmas Tour 2013, kdy se představil na společných koncertech s předním světovým zpěvákem Kurtem Ellingem. V roce 2012 byl oceněn Andělem pro nejlepšího zpěváka roku.

B-Side Band
Začátky profesionálního brněnského big bandu bandleadera Josefa Buchty se datují rokem 2006. Osmnácti špičkovým hráčům se podařil překvapivý až téměř převratný vpád na českou hudební scénu. Jejich úspěchy provází mnoho premiér od znovuobnovení Jazzové mše a světové premiéry Brněnské suity legendárního "bromovce" Jaromíra Hniličky přes fenomenální spojení s vyhledávaným a obdivovaným českým zpěvákem Vojtěchem Dykem až po unikátní projekty s držiteli Grammy, americkým zpěvákem Kurtem Ellingem v prosinci 2013 a vokálním kvartetem New York Voices v listopadu 2014. Live CD s Vojtěchem Dykem z roku 2012 Live at La Fabrika získala ocenění Czech Music Academy Awards. V roce 2013 rovněž vyšlo DVD s názvem Live at Lucerna, které zachycuje závěrečný koncert prvního společného turné s Vojtěchem Dykem v roce 2012. V říjnu 2014 vyšlo instrumentální jazzové album B-SIDE BANDu s názvem Meeting Point.

barsi

Reklama

Pražírna kávy HENRI

Katalog firem » Obchod » Pražírny kávy

Pražírna kávy obchodní značky HENRI byla založena v roce 1991 v Olomouci – Holice. Od dubna roku 2009 zajišťuje provoz společnost M-CENTRUM, a.s. Od svého vzniku je hlavním cílem výroby pra...