Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 11 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

"Utrpení" mladého Rašnera. Talentovaný bek skáče z extraligy do extraligy

Rozhovory

27.9.2014

Autor: Radek Heloňa

Před sezónou na tiskové konferenci říkal trenér HC Olomouc Petr Fiala, že moc nepočítá s tím, že by mladý obránce Alex Rašner (nar. 12.2. 1996) hrál za A-tým Mory. Jednak z toho důvodu, že ho potřebuje juniorka, a také proto, že by zřejmě nedostal takovou minutáž, aby byly pro něj zápasy za chlapy přínosné. Po 6. kole už je jasné, že je vše jinak. Rodák ze Šumperka chytl šanci za pačesy a vedle obrovitého a zkušeného Slováka Ivana Majeského nastupuje ve třetí obraně Mory. Stříbrný medailista z MS do 18 let jel hned po utkání s Libercem spolu s Alešem Jerglem pendolinem do Prahy, aby posílil juniorku v Edenu proti Slavii. Na nedostatek hokeje si nyní stěžovat rozhodně nemůže.

Alexi, pojďme nejdřív zhodnotit těžké, ale vítězné utkání s Libercem. Jak jste ho viděl?
Začali jsme výborně, první gól v první minutě nás nakoponul. Pak jsme trochu polevili, ale zase jsme začali hrát a povedlo se nám získat náskok. Od druhé třetiny nás Liberec tlačil, hráli jsme týmově, skákali jsme do střel a nakonec to dobře dopadlo.

Za stavu 4:1 jste ale trochu přestali hrát, pustili jste Liberec do hry a málem se vám to vymstilio...
Oni měli docela dost přesilových her, tím se podle mě dostali do tlaku, z naší strany to byly zbytečné fauly. Naštěstí nás pak "Vošvrc" podržel a jednogólové vedení už jsme udrželi.

Byla ta vyloučení z přemíry snahy nebo z té vyšší rychlosti extraligy oproti 1. lize či juniorské extralize?
Asi oboje. Je tam přemíra snahy i ta zkušenost soupeře, rychlost. My sice máme posílený kádr, ale zkušenosti tam ještě trochu chybí. Musíme to nahradit bojovností.

Jak to bylo v tom závěru utkání, říkali jste si, že to musíte udržet?
Ano, byla potřeba tam ještě více poctivě a obětavě bránit, protože Tygři hráli v šesti, navíc závěr jsme byli jen ve čtyrech, udrželi jsme to.

Jak byste popsal třetí gól Mory. Vy jste přestáli oslabení a pak jste vyrazili s Davidem Škůrkem dva na jednoho a skončilo to brankou...
Chtěl jsem Davidovi nahrát, ale obránce šel po mě, tak jsem se rozhodl střílet, aby se to k Davidovi odrazem o beton odrazilo. To se nepovedlo, Lašák to chytil, ale vypadlo mu to a David to dorazil. Měli jsme po gólu obrovskou radost. Jsem rád, že se to povedlo. Je to první bod v extralize, asi na něj nezapomenu, věřím ale, že přijdou další.

Hned po gólu bylo vidět, že celá lavička Mory byla v obrovské euforii, že dali gól z brejku dva beci a ještě "mlaďoši". Jaké bylo přijetí na lavičce?
Bylo to krásné, kluci se samozřejmě smáli, že jsme ten gól zařídili zrovna my dva, beci a ještě mladí, ale samozřejmě nám taky hodně gratulovali, bylo to fajn.

Před sezónou se moc nepočítalo, že byste měl pravidelně nastupovat. Jak si to nyní užívate, že hrajete v základu?
Jsem rád, že mi trenér dal šanci, kterou se snažím využít. Makám a doufám, že tady zůstanu a budu hrávat za áčko.

Myslíte, že kdybyste se udržel v prvním týmu, že byste měl šanci se dostat na konci roku na MS do 20 let?
Na to vůbec nemyslím. Přemýšlím, co bude další den, to jedeme s Alešem Jerglem za juniorkou vlakem do Prahy, kde hrajeme se Slavií (smích). Ale samozřejmě, kdyby se mi podařilo dostat do kádru dvacítky pro MS, tak by to bylo skvělé, udělám pro to maximum.

A co říkáte zatím na olomoucké fanoušky?
Atmosféra byla zatím vždy fantastický, před fanoušky smekám za to, jak nás ženou za vítězstvím.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

Gyros U Varny

Katalog firem » Restaurace, stravování » Fast Food, Rychlé občerstvení

Rozšířená pobočka BIG FOOD POINT v Riegerově ulici Vám nyní nabízí nejen GYROS KEBAB, ale i PIZZU mnoha druhů ( hawai, salámová, žampionová, brokolice s nivou, šunková, špenátová, tuň...