Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 11.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

V Jazz Tibet Clubu vystoupí pianistka Beata Hlavenková, držitelka ceny Anděl

Kultura

18.3.2015

Autor: barsi

Ve čtvrtek 19. března vystoupí v olomouckém Jazz Tibet Clubu pianistka Beata Hlavenková. Koncert, který začne ve 20 hodin, se bude soustředit na její sólové autorské album Theodoros, za které v loňském roce získala cenu Anděl.

Klavíristka a skladatelka Beata Hlavenková je jednou z vůdčích osobností české jazzové a alternativní hudební scény. Do širšího povědomí vešlo její jméno v souvislosti se spoluprací s Lenkou Dusilovou, nejprve v uskupení Eternal Seekers a posléze v Baromantice, posluchači Ivy Bittové pak zachytili její jméno coby producentky desky Zvon. Na působivém autorském albu Theodoros, které věnovala svému mladšímu synovi, nabízí sama jediná za klavírem intimně zhudebněný cyklus o dvanácti měsících. Zaznívá na něm hudba, která má sice blízko k jazzu, zároveň je v ní ale obsaženo i hluboké povědomí o moderní klasické hudbě i o popu či soudobém písničkářství, stejně jako hravost a lehkost. Jednotlivé skladby využívají nejen klavíru jako sólového nástroje, ale i více klavírních partů vrstvených přes sebe, což jim dává živost a jemnou zvukovou rozmanitost, přitom si ale zachovávají atmosféru akustického klavíru. Za album Theodoros získala Beata Hlavenková ocenění Anděl v kategorii jazz a blues.

Vstupné na koncert činí 150 Kč v předprodeji, na místě pak 200 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v Jazz Tibet Clubu, Informační centru Olomouc a prostřednictvím SMS TICKET.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941