Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 15.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ač Mora v Brně dvakrát vedla, odešla s dvoubrankovou porážkou

Sport

19.9.2014

Autor: Karel Skřička

Utkání, které má příchuť derby, bylo v Brně hodně očekáváno. Pro domácí je to vlastně první utkání v této sezóně na domácím stadionu, jelikož utkání se Zlínem muselo být ve 13.minutě ukončeno pro mlhu. Hráči, rozhodčí ani diváci z hokeje nic neviděli. Oba týmy se spolu utkaly již dvakrát v přípravě a v obou utkáních zvítězila Kometa. Tím je jasné, který tým je v tomto utkání favoritem. V prvním kole letošního ročníku zvítězili brněnští na ledě v Liberci 5:3, ale naopak v úterý prohráli ve Vítkovicích 1:3. To olomoučtí mají dokonce o jeden bod více. Nejprve se Slávií doma prohráli až na nájezdy, aby v dalším utkání utrpěli debakl 1:6 v Třinci a v úterý dokázali v infarktovém zápase porazit v plecharéně Zlín 3:2 a rázem stoupli jejich ambice.

Začátek utkání byl úplně stejný jako v Třinci. Ve 28.minutě propasoval puk na volného Pateru a ten mazácky pod betonem Čiliaka poslal Moru do vedení. To byl pro Brňany šok. Po třech minutách klopýtání se domácím v čase 3.32 přece jen podařilo vyrovnat. Hrdina utkání se Zlínem nepokryl volný puk, který mu podklouzl pod rukavicí, a před Zohornou zívala prázdná branka a bylo srovnáno. Kometa se sice snažila o otočení zápasu, ale ani olomoučtí si nechtěli nechat jen tak vzít vedení. Prakticky devět minut si však žádný z týmů nevypracoval brankovou příležitost.

Až ve 12.minutě byl vyloučen Adam Raška a Kohouti první přesilovkou nepohrdli. Brněnský hráč neseděl ani minutu na trestné lavici a ve 12.37 zachytil vyhozený puk Skrbek, poslal jej na Čiliaka, který vyrazil, a Diviš jej z dorážky poslal do sítě. Rázem bylo živěji opět na olomoucké straně. Kohouti viditelně ožili a snažili se náskok zdvojnásobit. Zvláště když byl v 15.minutě vyloučen domácí Kuboš. Přesilovka se jim vůbec nepovedla a tak byli na řadě hráči Komety poněvadž byl následně vyloučen olomoucký Škůrek. Nejprve se dostal do vyložené šance po Ostřižkově nahrávce Hruška, ale Trvaj si vyjel a šanci zlikvidoval. O minutu později se však již za Trvajem rozsvítilo červené světlo. Káňa nejprve neprostřeli hradbu před Trvajem, aby následně z přihrávky Zohorny trefil vyrovnání. Tak skončila zajímavá první třetina.

Druhý díl utkání mohl začít stejně jako první, ale v opačném gardu. Ton po příhře Ostřižka trefil tyč Trvajovy branky. Následně byl vyloučen Patera. Kometa přesilovku promarnila bez šance. A zase to byli Kohouti, kteří dostali výhodu přesilovky. Vypracovali si šanci. Houdek dostal perfektní přihrávku a dělovkou trefil brankovou spojnici. To byla smůla. V polovině utkání přesně 30.03 se poprvé dostali do vedení domácí. Ostřižek, ještě vloni hráč Olomouce, se dostal k puku, když Ton objel branku a Kometa se dostala na koně. Brněnští hráči svého soupeře sevřeli a bylo otázkou času, kdy z toho bude gól. A skutečně se stalo. Zkušený Ton byl v úniku faulovaný a následný samostatný nájezd střelou pod víko znamenal dvoubrankové vedení Komety. Ač se Brňané snažili ještě svého soupeře dorazit, třetina skončila dvoubrankovým rozdílem. V této části vstřelili domácí dvě branky a na straně Mory byla pouze nastřelená tyč Houdkem.

Na začátku závěrečné třetiny domácí nepustili snaživé hráče Olomouce do své obranné třetiny, ale z tohoto tlaku nezapršelo. Poté domácí začínají myslet více na zadní kolečka a utěsňují prostor před vlastní brankou. Tento styl značně ubral na kráse tohoto utkání, jelikož olomoučtí se jim nemohli dostat na kobylku. Až v 54.minutě se dostal do první šance třetí třetiny Rác, ale velice pozorný Čiliak mu stačil holí puk vypíchnout.
Když chyběla vteřina do naplnění 56.minutě, vypíchli brněnští olomoucké útočné vozbě puk a Ton s Hruškou sprintovali na Trvaje. Ten však vytáhl ze svého arzenálu perfektní zákrok, jelikož vykryl Tonovu střelu z bekhendové strany. Udržel tím ještě drobnou šanci pro Kohouty alespoň na zkorigování výsledku. Kometa však svírala soupeře téměř dvě minuty v jeho obranné ulitě. Hosté nakonec ani neměli možnost odvolat brankáře, a tak utkání skončilo vítězstvím Komety. 

HC Kometa Brno4:2HC Olomouc
(2:2, 2:0, 0:0)
Branky:4.Zohorna (Káňa), 20.Káňa (Zohorna), 31.Ostřižek (Ton, Hruška), 37.Ton sam.náj. - 1.Patera (Diviš), 13.Diviš (Skrbek, Hrňa)
Rozhodčí:Polák, Šindler - Gebauer, Lederer
Vyloučení: 5:5
Využití:1:1
Diváků:7 009
Sestava HC Kometa Brno:Čiliak - Hanzlík, Kuboš, Kempný, Kováčik, K"onig, Ptáček - Hruška, Ostřižek, Ton - Káňa, Zohorna, T.Svoboda - Dočekal, Čermák, J.Svoboda - Vondráček, Raška, Mrázek,  trenér: Vladimír Kýhos
Sestava HC Olomouc:Trvaj - Skrbek, Houdek,Vyrůbalík, Staněk, Rašner, Majeský, Škůrek - Diviš, Patera, Hrňa - Cibák, Marosz, Rác - Laš, Zuzin, Matai - Buc, Kucharczyk, Jergl,trenér: Petr Fiala

Karel Skřička

Reklama

Tvarg

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pivovary

Moderní pivovar s vlastní výrobnou tvarglí. V létě posezení na pivovarské zahrádce a možnost exkurzí do pivovarské výroby.