Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 15.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Administrativní komplex Nová Envelopa nabídne i zelené atrium k relaxaci

Zprávy z regionu

23.11.2011

Autor: Jan Procházka

Kanceláře kategorie A, kryté parkoviště, restaurace, obchody. A také zelené atrium s parametry malého náměstí. Už na jaře by se na křižovatce ulic Kosmonautů a Wittgensteinova měl začít budovat komplex Nová Envelopa. Architektonicky neotřelé dílo zapadá do plánu radnice vybudovat v této lokalitě nový městský bulvár.

Komplex Nová Envelopa by se podle plánu měl začít budovat už na jaře příštího roku, délka stavby by přitom neměla přesáhnout dvanáct měsíců. "V současné době čekáme na vydání územního rozhodnutí," konstatovala mluvčí projektu Renata Ratajská. Stavba se bude nacházet v těsné blízkosti nové čtvrti Šantovka, která by se měla začít stavět přibližně ve stejné době. Nedaleko už vzniká vysokoškolský kampus s novou výškovou dominantou. Developeři mají v této lokalitě zelenou, radnice tu totiž chce vybudovat nový bulvár po vzoru západních měst. Nová Envelopa do tohoto prostoru podle svých architektů přesně zapadne. "Návrh Nové Envelopy půdorysným nasazením reaguje na elegantní oblouk bývalých kasáren a optickým otevřením k centru města umocňuje efektní průhled ulicí Wittgensteinovou k historickému panoramatu města. Ostrým úhlem hlavního objektu je dosaženo lehkosti i dominance zároveň,“ zmínil autor návrhu, zkušený architekt Václav Hlaváček ze Studia Acht, který se mimo jiné podílel i na vytvoření podoby administrativního centra Spielberk Office Centre v Brně.

Přestože komplex Nová Envelopa je budován hlavně s cílem uspokojit poptávku po kancelářích nejvyšší kategorie A, jeho část bude sloužit i veřejnosti. Směrem do ulice Kosmonautů se počítá s restaurací, občerstvením a malými obchody. Komplex navíc není koncipován jako monoblok, uvnitř se bude nacházet atrium plné zeleně. "Funkčně i svojí velkorysostí se blíží měřítku malého náměstí. Tyto prostory s intimnější atmosférou jsou přístupny veřejnosti," uvedl Hlaváček. V okolí stavby je podle Renaty Ratajské pamatováno i na zeleň. Stěnu do ulice Wittgensteinova navíc ozdobí moderní velkoplošná freska. "Tato grafika určitě přispěje ke zpestření okolního prostředí," domnívá se Ratajská.

O kanceláře je zájem ještě před položením základního kamene. Podobných prostor totiž v Olomouci moc není. "Kancelářské plochy kategorie A jsou maximálně flexibilní a vyhovují celé škále společností. V rámci poschodí se totiž dají vytvořit prostory o velikosti padesát nebo i několik tisíc metrů podle potřeby. K dispozici je navíc zázemí v podobě reprezentativních recepcí a krytého parkoviště. K dalšímu vybavení bude patřit klimatizace, otevíratelná okna, výtahy či nepřetržitá bezpečnostní služba," popsala Renata Ratajská. Nedostatek tohoto druhu kanceláří už řeší několik developerských společností. Kromě Šantovky by na se podzim příštího roku měl rozběhnout projekt Silo Tower - přeměna nevyužívaného sila na Litovelské ulici na futuristickou kancelářskou věž. Stejný developer připravuje i projekt využití bývalé obchodní sladovny.

Jan Procházka

Reklama

Oáza kabelek

Katalog firem » Obchod » Kožená galanterie, kabelky

Oázakabelek, tj. e-shop s širokou paletou módních kabelek mnoha značek - francouzské kabelky David Jones Paris, slovenské elegantní kabelky Grosso, české oblíbené crossbody kabelky Dara bags, z...