Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 4.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Aidin Mahmutovič o hostování v Sigmě Olomouc a prvním tréninku

Rozhovory

18.1.2016

Autor: Radek Heloňa

Na prvním tréninku v Sigmě Olomouc se objevil bosenský útočník Viktorie Plzeň, nyní na hostování v Olomouci, Aidin Mahmutovič. Na Hané by měl nastupovat v základní sestavě poté, co se do té plzeňské při výborné formě Michala Ďuriše nedostal. Sigma potřebuje Mahmutovičovy góly pro záchranu. Jak se Aidinovi hrálo na Sigmě v roli soupeře? "Vždy to byly těžké zápasy, ale myslím, že jsem tady pár gólů dal, že se mi tady dařilo, tak doufám, že je nyní budu dávat i za Sigmu."

Aidin Mahmutovič na první tréninku v Sigmě Olomouc Aidin Mahmutovič na první tréninku v Sigmě Olomouc Foto: www.sigmafotbal.cz

Aidine, máte za sebou první trénink v Sigmě, jaký byl?
 Dojmy jsou dobré, věděl jsem, že atmosféra v týmu je pohodová, kluci jsou taky výborní, takže si myslím, že to byl ode mě dobrý krok.

Jaká byla první reakce na to, že budete na jaře v Olomouci?
 Bylo to tak, že mi nebylo nějak nařízeno, abych šel na hostování. Mluvil jsem se sportovním ředitelem Viktorie Plzeň panem Šádkem o možnostech a on se mě ptal, zda bych chtěl do Olomouce, která má o mě eminentní zájem. A že by pro mě bylo dobré, abych co nejvíce hrál, což pro mě v Olomouci ty tři měsíce jarní části soutěže bude jednodušší než v Plzni. Budu makat, a i když vím, že ani tady nebudu mít základ nějak jistý, tak věřím, že mi to v kariéře pomůže.

Byla ve hře i jiná varianta než Sigma Olomouc?
 Něco ano, ale rozhodl jsem se pro Sigmu a jsem rád, že tady můžu být.

Radil jste se s Romanem Hubníkem, který hostoval v Sigmě na podzim?
 Ano, Hubňa mi to doporučoval, radil mi co a jak, určitě mu ještě zavolám.

A z kádru Sigmy někoho znáte?
 Osobně ne, ale ze zápasů ano, přece jen kopu první ligu deset let, tak už se známe, ale tam nebude žádný problém.

Jak se vám hrávalo na Andrově stadionu proti Sigmě?
 Vždy to byly těžké zápasy, ale myslím, že jsem tady pár gólů dal, že se mi tady dařilo, tak doufám, že nyní je budu dávat i za Sigmu.

První sprinty Aidina Mahmutoviče na tréninku Sigmy Olomouc První sprinty Aidina Mahmutoviče na tréninku Sigmy Olomouc Foto: ČTK/Luděk Peřina

Vždy jste hrával na hrotu sám, tady by se mohlo na jaře hrát i na dva útočníky. Co by to pro vás znamenalo?
 To je asi na trenérovi, jak se rozhodne. Uvidíme, já asi o tom nemůžu spekulovat. S trenérem jsme po telefonu něco rozebírali, ale nechci být konkrétní.

Co boj o záchranu?
 To bude těžké, ale Olomouc má dobrý tým a nepatří na patnácté místo. Já se budu moc snažit, abych těmi góly pomohl k co nejrychlejší záchraně.

Očekávání od fanoušků bude asi velké. Jak se chystáte na ten tlak?
 Tlak je ve fotbale vždycky, já se toho nebojím, tak to prostě chodí.

Neberete Olomouc jako krok zpět v kariéře?
 Určitě ne, v Plzni jsem góly dával, když jsem nastoupil a odváděl jsem dobrou práci. Ale Míša Ďuriš měl výbornou formu, s tím jsem nemohl nic dělat.

Máte v hlavě nějakou gólovou metu?
 Nedávám si ji, jdu zápas od zápasu, a tak to bude i v Olomouci.

Budete moci hrát ve vzájemném duelu s Plzní?
 To nevím, to se musíte zeptat vedení, ale myslím si, že asi ne.

Plzeň bude hrát o titul, nevadí vám, že o to přijdete?
 Nedá se nic dělat, už jsem se rozhodl, klukům budu určitě na dálku fandit. Myslím, že mančaft na to mají a zvládnou to. A na podzim třeba budu zase hrát za Viktorku.

Trenér Václav Jílek o Mahmutovičovi

Myslím, že je to poměrně velké a zajímavé jméno pro olomoucký fotbal. Určitě se těším. Byli jsme spolu v telefonickém kontaktu, cítím z Aidina chuť, což je prvotní předpoklad pro to, aby to všechno klapalo. Doufám, že to přenese už do tréninků a že nám pomůže.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

MOOLBIKE

Katalog firem » Obchod » Sportovní obchody » Cykloprodejny, elektrokola, prodej koloběžek

Moolbike - Váš osobní prodejce kol Největší specializovaná cyklo prodejna na Palackého je tady s vámi již od roku 1992. Kromě dlouholetých zkušeností a profesionality vám nabízíme i zn...