Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 7.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Akce Ukliďme Česko se blíží, v Olomouci se bude uklízet cyklostezka i skládka ve Chválkovicích

Zprávy z regionu

10.4.2015

Autor: barsi

V sobotu 18. dubna se bude uklízet na 750 místech po všech koutech České republiky, které se zapojily do druhého ročníku úklidové akce Ukliďme Česko. Na Olomoucku se uklidí například cyklostezka ve Chválkovicích, Velký Týnec, Doloplazy, Blatec nebo Babice. Pokud chcete udělat něco prospěšného na Den země, stále jsou volná místa.  

Organizátoři místních úklidů, tedy lidé, kteří na svá bedra vzali zodpovědnost za přípravu a realizaci jednotlivých akcí, jsou velmi různorodí. Z logiky věci snad nikoho nepřekvapí zapojení neziskových organizací a zájmových spolků úzce spjatých s přírodou a životním prostředím. Nejsou to však jen “ekologičtí aktivisté”, kdo se chce aktivně podílet na řešení problému černých skládek a nepořádku v českých obcích a přírodě. “Pro letošní ročník figuruje mezi 750 zaregistrovanými organizátory úklidů i 140 škol, 275 obecních úřadů, nebo 25 firem, uklízet se bude z kol i lodí“ sdělil Radek Janoušek, jeden z organizátorů akce.

V Olomouci si vzali úklid na starost místní Junáci. "Uklidíme skládky a odpadky podél celé bruslařské trasy až k vodárně a jezírkům, žije tady hodně ptactva a jsou tu chráněné rostliny. Je to chráněná oblast spadající do Litovelského Pomoraví. Sejdeme se na parkovišti u pevnůstky ve Chválkovicích v 9:30," popisuje Jiřina Sehrigová z olomouckého Junáku. A stále jsou volná místa. Přidejte se k také vy a udělejte něco přínosného pro naše životní prostředí. Mapu připravovaných úklidů naleznete zde. Aktuální informace o akci budou k dispozici zde.

barsi

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941