Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 8.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Americká zpěvačka Dana Fuchs zítra rozehřeje Horní náměstí. Koncert bude zadarmo

Kultura

30.6.2014

Autor: onar

Jedna z nejtalentovanějších současných amerických zpěvaček, někdejší moderátorka MTV a úspěšná herečka, která zářila například v "beatlesovském" snímku Across the Universe. Tím vším je Dana Fuchs, frontmanka skvělé kapely, která bourá sály a odzbrojuje diváky. Už zítra se v rámci svého evropského turné zastaví i v Olomouci. OD 21 hodin zahraje přímo na Horním náměstí. Pro diváky, které rozehřeje talentovaná zpěvačka Lenny a olomoucké kapely Again a Blues Power, bude vystoupení zdarma.

"Miluju Českou republiku. Máte skvělou architekturu, lidi a vydatná jídla a piva! Pokaždé jsme u vás měli nadšené a energické diváky a byla to vždy skvělá zábava. Do Olomouce se moc těším," vzkazuje olomouckému publiku Dana Fuchs, o které se právem hovoří jako o nástupnici Janis Joplin.
Pověsti o vystoupení Dany Fuchs se ostatně dostaly i ke sluchu producentů broadwayského muzikálu Love, Janis. Stačilo pár taktů Piece Of My Heart a role Janis Joplin byla v kapse. Dalším stupínkem byla role zpěvačky Sadie ve filmu odkazujícím k Beatles: Across the Universe. Díky tomuto filmu a jeho platinovému soundtracku se o Daně dozvědělo zcela nové publikum a to nejen v USA.
Postupně ji objevila i Evropa a dnes už jí patří dobře půlka jejich koncertních aktivit. Právě na starý kontinent se nyní Dana s kapelou vydává, aby propagovala nové album Blissen Avenue.
Za zmínku stojí i předkapely. Před Danou Fuchs totiž vystoupí například dcery Lenky Filipové, písničkářka Lenny, která má na svém kontě čerstvě Anděla za objev roku. "Na vystoupení v Olomouci se moc těším a mám radost, že budu koncertovat na jednom podiu s tak báječnou písničkářskou, jakou je Dana Fuchs," nechala se slyšet mladá zpěvačka. Kromě Lenny zhrají na Horním náměstí i olomoucké stálice Again a Blues Power.
Koncertem americké hvězdy oficiálně začnou Olomoucké kulturní prázdniny, které do města přivezou mimo jiné Vladimíra Mišíka, Václava Koubka či zajímavá divadelní představení.

onar

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip