Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 7.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Anežka Drahotová představila na olomouckém Sportovním dni Nestlé atletiku pro nejmenší

Sport

27.5.2015

Autor: rhe

Velká akce pro školy a veřejnost v Olomouci, která proběhla 27. května na stadionu AK Olomouc, uzavřela první ročník úspěšné spolupráce nového projektu Českého Atletického svazu- Atletika pro děti do škol a partnera projektu, firmy Nestlé. Díky projektu se hravá atletika stala náplní hodin tělesné výchovy na dvou stovkách škol v republice. Olomoucká akce si vytkla za cíl zdravou formu sportování nejmenších dětí zpropagovat i v moravském regionu a to za účasti patronky projektu, juniorské mistryně světa v chůzi, Anežky Drahotové.

Dopoledního bloku určeného právě základním školám se zúčastnilo 400 dětí ve věku 6 – 12 let z 9 základních škol v regionu. Vyzkoušely si, jaké to je být atletem a to při sportování s pomůckami, které jsou speciálně navrhnuté pro tuto věkovou kategorii. Přítomnost Anežky Drahotové, juniorské mistryně světa v chůzi, povzbudila děti k ještě lepším výkonům.
"Zájem olomouckých dětí o atletiku mě moc potěšil. Opět se ukázala velká hodnota projektu, který motivuje ke sportování každé dítě. Věřím, že pro řadu z nich bude sportování i nadále důležité, a to je cíl, kterého jsme chtěli dosáhnout,“ podělila se o své dojmy juniorská mistryně světa a patronka projektu, Anežka Drahotová.

V rámci dopoledního programu se o jednu sadu atletických pomůcek také losovalo, z 9 zúčastněných škol se štěstí usmálo na MŠ a ZŠ Holečkova z Olomouce, která tak bude moci s dětmi ve školce a se školáky v hodinách tělesné výchovy nacvičovat základy atletických disciplín.
Právě materiální podpora atletiky pro nejmenší je hlavním bodem spolupráce projektu s firmou Nestlé. Přímo na Olomoucku už teď najdete 10 škol, které s projektem úzce spolupracují. Základní škola v Těšeticích pak díky podpoře partnera projektu s dětmi na prvním stupni již se zmíněnou speciální sadou atletických pomůcek cvičí. Sady 14 vybraným školám v republice věnovalo během uplynulého školního roku právě Nestlé. Samotný projekt pak přinesl učitelům ucelenou metodiku, propagační materiály, soutěže a možnosti dalšího vzdělávání se na školeních.
"V Olomouci sídlí naše největší středoevropská čokoládovna a je tu též domov značky Orion. Jsme proto rádi, že jsme mohli místním dětem ukázat, že existuje i něco lepšího, než jen "sportování" u počítače,“ vysvětluje Pavel Novák, manažer projektů společenské odpovědnosti v Nestlé.
Akce nabídla i odpolední blok programu, určený široké veřejnosti, v rámci něhož proběhla například autogramiáda Anežky a návštěvníci si mohli vyzkoušet hravý atletický osmiboj, za jehož absolvování dostaly děti drobné ceny od partnera projektu.

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip