Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 5.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Anonym nahlásil bombu na hlavním nádraží, bohužel nikdo neví na kterém. Uzavřeno bylo i to olomoucké

Zprávy z regionu

21.2.2015 aktualizováno 21.2.2015 18:23

Autor: Barbora Sísová, mb

K zajímavé události došlo dnes odpoledne. Anonym na policii ohlásil bombu na hlavním nádraží, zapomněl však dodat na kterém. Policisté proto uzavřeli hlavní nádraží po celé republice, včetně Olomouce. Aktuálně je provoz na olomouckém nádraží opět obnoven, počítejte však se zpožděním vlaků kolem 40 minut, u některých dokonce více.

"Na základě anonymního oznámení o uložení nástražného výbušného systému, který bude aktivován v sobotu 21. února v 17:10, byla provedena evakuace a uzavření Hlavního vlakového nádraží v Olomouci a Prostějově,“ vyjádřila se k dnešnímu rozruchu kolem údajně uložené bomby mluvčí police Marta Vlachová.
V Olomouci a Prostějově tak více než tři desítky policistů a strážníků městské policie evakuovali cestující z budov, z přednádražního prostoru a na perónech. Další bezpečnostní akce probíhaly v Brně, Ostravě, Prostějově, Chomutově a Liberci. "Policisté a psovodi se psy zkontrolovali všechny prostory a nádraží pro veřejnost i zaměstnance uzavřeli. Na základě rozhodnutí velitele opatření bylo asi po půl hodině, tedy v 17:25 nádraží otevřeno a vlaky mohly opět jezdit,“ uvedla dále mluvčí.
Po celou dobu byla po dohodě s vedením olomouckého dopravního podniku také omezena doprava v přednádražním prostoru.
"Žádný výbušný nástražný systém nebyl nalezen a nedošlo ani ke zranění žádných osob,“ doplnila Vlachová.

Na olomouckém nádraží je už od půl šesté provoz opět obnoven. "Největší zpoždění jsou aktuálně na hlavních nádražích v Ostravě a Brně,“ uvedla k situaci mluvčí Českých drah Kateřina Šubová. Pokud právě míříte na vlak, počítejte na olomouckém nádraží se zpožděním kolem 40 minut, podle mluvčí Šubové však mohou být mnohdy i větší.
"Zpoždění se mohou už během večera rozplývat, ale například Pendolina, která právě vyjíždějí, by už měla dojet včas,“ dodává Šubová.

Informace o vašem konkrétním spoji naleznete zde.

Barbora Sísová, mbsisova@nejlepsi-adresa.cz