Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 12.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Ansámbl Oz - nová značka na olomoucké kulturní mapě

Kultura

14.3.2009

Autor: Doubravka Krautschneiderová

V Olomouci se v těchto dnech zrodilo další divadelní těleso. Sídlí v budově Jezuitského konviktu, kde v sále Divadla K3 záhy představí plody své dosavadní činnosti. Na čtvrteční tiskové konferenci projekt představil režisér a umělecký vedoucí ansámblu Petr KlariN Klár.

Podle Klára v názvu souboru záměrně není slovo divadlo, protože považují za nejdůležitější slovo kolektiv. Hodlají se věnovat týmové tvůrčí práci, která hledá vlastní způsob vyjádření a divákovi nenabízí pouhou pasivní zábavu, ale klade na publikum mnohem vyšší nároky, provokuje ho, názorově konfrontuje a otevírá cesty ke spolupráci s těmi, které činnost ansámblu osloví.

Spolek se zformoval během zimního semestru akademického roku 2008/2009 na katedře divadelních, filmových a mediálních studií FF Univerzity Palackého, která disponuje variabilním divadelním sálem. Členové souboru jsou studenty prvního ročníku na této katedře. Na výtvarné složce jejich debutové inscenace se podílel tandem Krmení z katedry výtvarné výchovy. Hudební složku inscenace obstarali studenti sousední katedry muzikologie.

Ansámbl Oz se chce orientovat na současnou dramatiku, multimediální autorské projekty a neotřelé pojetí témat z klasického divadelního repertoáru. Studenti směle plánují komorní projekty, které zabrousí i do netradičních divadelních prostorů. Jejich zahajovací inscenace o přirozené symbióze přátelství a nenávisti nese titul: Vernisáž: Cool Pool a vznikla volně na motivy hry Marka Ravenhilla Bazén (Bez vody). V inscenaci, kde je v hlavní roli skupina mladých a zhýralých umělců, účinkují: Martina Smékalová, Sarah Sofia Huikari, Ondřej Čížek, Ondřej Ševčík a Martin Zavadil. Hlas ženy z nahrávky namluvila Petra Ševců, v inscenaci jsou použity fotografie Zuzany Černé. Premiéra se bude konat v úterý 17. března v Divadle K3 od 19:30.

Doubravka Krautschneiderovákrautschneiderova@olomouc.cz

Reklama

PORTO - RESTAURANT PIZZERIA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Pizzerie

Zavítejte do restaurace a pizzerie v prostorách hlavního nádraží v Olomouci. Nabízíme Vám 32 druhů vynikající domácí pizzy. V krásném, dobovém, klimatizovaném interiéru Vás bude obslu...