Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 11.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Aquapark zná svého ředitele, atrakce už jsou pod střechou

Zprávy z regionu

8.1.2009

Autor: Adam Fritscher

Konečnou podobu získává nový aquapark, který vyrůstá na okraji Olomouce. Jeho atrakce jsou již osazeny a stavbu čekají poslední měsíce finálních prací. Otevřeno pro veřejnost má být už začátkem června.

"Stavební část už je z osmdesáti až devadesáti procent hotová," spokojeně konstatoval náměstek olomouckého primátora Martin Major. "Nyní se osazují technologie a v závěrečných pěti měsících čekají stavebníky finální práce především na interiérech. Za sebou máme už i výběrové řízení na ředitele areálu. Z tří set adeptů jsme vybrali Dalibora Přikryla, jenž má za sebou zkušenosti z manažerských funkcí," prozradil Major.

Nový ředitel aquaparku nastoupil do své funkce v lednu. "Nyní se seznamuji s průběhem stavby a ekonomikou projektu. Také sestavuji organizační strukturu, především hledám provozního manažera," řekl Dalibor Přikryl.

Budoucí návštěvníci aquaparku se mohou těšit na řadu atrakcí, například spacebowl, tobogán, proudový kanál či umělý vodopád. Krytá bazénová hala má celkem 570 metrů čtverečných vodní plochy. Venkovní vodní plochy budou jen o necelých třicet metrů čtverečných menší. Součástí areálu budou restaurace, kavárna, solárium či sauna.

"Vše jde podle plánu, takže pokud nás nezaskočí nepřízeň počasí, mohou sem první návštěvníci zavítat už na začátku června," uvedl na otevřeném kontrolním dni staveniště aquaparku primátor Olomouce Martin Novotný.

Celkové stavební náklady činí 497 milionu korun. Investorem stavby je akciová společnost Aquapark Olomouc vytvořená městem Olomouc společně se sdružením firem Atzwanger, Gemo, Skanska.

Adam Fritscher

Reklama

STK "Na Přerovské" s.r.o.

Katalog firem » Auto - moto » STK a emise

Stanice technické kontroly v Olomouci – Holici Nová moderní stanice technické kontroly v Olomouci STK - pro osobní vozidla M1 do 3,5t, motocykly, přívěsy O1, O2 STK - pro nákladní vozi...