Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Arcidiecézní muzeum, arcibiskupský palác i kroměřížský zámek můžete nově projít na jednu vstupenku

Kultura

16.4.2014

Autor: onar

Prohlídku kroměřížského zámku, olomouckého Arcibiskupského paláce a Arcidiecézního muzea Olomouc můžete nově absolvovat na jednu vstupenku za zvýhodněnou cenu sto osmdesát korun. Místa propojil projekt Duchovní osa Moravy. Na návštěvu všech tří míst máte rok.

Druhou sezonu načíná Duchovní osa Moravy, projekt Muzea umění Olomouc, Arcibiskupství olomouckého a kroměřížského Národního památkového ústavu, který společným návštěvnickým programem propojuje turisticky atraktivní objekty v Olomouci a Kroměříži. Zatímco loňský rok byl ve znamení administrativní přípravy, letos již partneři projektu nabídnou turistům konkrétní program prolínající celým rokem. "Tou nejvýznamnější novinkou je možnost zakoupení výhodné společné vstupenky, a to buď na všechny tři objekty, nebo jen na ty olomoucké," vysvětlil Ondřej Zatloukal z Muzea umění Olomouc. Autoři nápadu vychází z předpokladu, že teprve po zhlédnutí všech tří objektů získá návštěvník úplný obraz o významu a šíři aktivit spojených s působením olomoucké arcidiecéze na Moravě.

Základem Duchovní osy Moravy jsou prohlídkové trasy tří objektů, ovšem nabídka se rozroste o další společné aktivity, které pro letošní podle Zatloukala spojuje pět témat: architektura, mecenát olomouckých biskupů a arcibiskupů, zahradní kultura, numismatika a hudba. "Všechny tematické okruhy budou partneři ve svých aktivitách reflektovat, ať už krátkodobou výstavou, poukazem ve stálých expozicích nebo v případě hudby například koncertem,“ uvedl Zatloukal a jako modelový příklad společné aktivity uvedl červnové otevření Kabinetu mincí a medailí na kroměřížském zámku: "Zahájení této stálé expozice, která bude výběrově prezentovat bohatou arcibiskupskou sbírku, doplní v Arcidiecézním muzeu výstava mincí a medailí porýnských duchovních kurfiřtů a v Arcibiskupském paláci na ni od září naváže výstava zaměřená na mincovnictví kardinála Dietrichsteina,“ přiblížil Zatloukal. Obdobně budou podle něj partneři postupovat i v červnu v případě Víkendu otevřených zahrad, kdy se veřejnosti otevřou jak slavné zahrady v Kroměříži, tak rekonstruovaný Rajský dvůr v Ambitu Arcidiecézního muzea.

onar

Reklama

Přirozenou cestou

Katalog firem » Obchod » Zdravá výživa

Srdečně Vás zveme do naší prodejny Přirozenou cestou na Dolním náměstí č. 8/9. Nabízíme produkty pro radost a zdraví. Těšíme se na vás.

Filip