Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Utečte z reality do světa abstrakce: Galerie města Olomouce nabízí skvělý výběr abstraktních umělců

Kultura

6.8.2014

Autor: Barbora Sísová

Pronikněte do kouzelného světa abstrakce prostřednictvím nové výstavy v Galerii města Olomouce. Ta představuje díla šesti malířů a dvou sochařů ze čtyř různých států, které spojuje především láska k abstraktnímu umění. Přestože se jedná o výstavu spolku, každý autor je velmi originální. Najdete zde tedy nejen malby, ale třeba také obrazy z písku či jiných přírodních materiálů. Výstava potrvá od 6. do 30. srpna.

Ars Communicat, tedy Umění sbližuje – tak zní název mezinárodního uměleckého sdružení , jehož iniciátorkou je Rakušanka Agneta Kreischer. Ta v roce 2006 oslovila několik umělců abstraktní tvůrčí orientace nejen z Rakouska, ale také okolních zemí. A její poptávka měla úspěch. V současné době sdružuje umělce z Rakouska, České republiky, Slovenska, Itálie, kteří se vzájemně setkávají nejen na výstavách, ale také sympóziích, které spolek pořádá. Na olomoucké výstavě svá díla představí dva rakouští malíři – Christine Bauer, Walter Wittmann, Italka Ebe Martelli, tři čeští autoři: Jiří Hastík, Radovan Langer a Jiljí Sedláček, rakouský sochař Stefan Esterbauer a slovenský sochař Ján Ťapák. "Každý autor používá jiné motivy, jinou energii, jiné techniky i materiál, proto jsou tato díla velmi různorodá," popisuje jeden z malířů Jiří Hastík. "Rakouská malířka Christine Bauer například používá nejrůznější materiály z celého světa, v jejích dílech objevíte písky a hlíny. Obrazy tedy mají nejen výtvarnou energii, ale i haptickou sílu," přibližuje Hastík. Rakouský sochař Stefan Esterbauer zase představí své dřevěné sochy.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 6. srpna v 17:00 za účasti autorů Radovana Langera a Jiří Hastíka, kteří spolu s Wernerem Bernatíkem výstavu slavnostně zahájí. Výstava potrvá až do 30. srpna.

Barbora Sísovásisova@nejlepsi-adresa.cz

Reklama

Obuv HULMAN

Katalog firem » Obchod

Dámské turistické boty z kvalitní nubukové kůže, skvělá obuv i do terénu a na houby.

Celá podešev je přišitá ke svršku, nehrozí rozlepení. Další pozitivum je pohodlí a polstrovaná kožená stélka.
V nabídce více barev i modelů.

Obuv Hulman
Denisova 19
772 00 Olomouc
otevřeno Po-Pá-9-18 hod.
So - 09-12 hod.
www.obuvhulman.cz
www.obuv-mustang.cz