Reklama

Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl, venku je 16.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Autobusovou zastávku pod bazilikou  na Svatém Kopečku čeká další stěhování

Zprávy z regionu

4.7.2011

Autor: amb

V rámci již ukončené rekonstrukce silnice ze Samotišek na Svatý Kopeček se frekventovaná zastávka MHD nedaleko svatokopecké baziliky musela posunout zhruba o padesát metrů. Cestujícím se ale nová podoba zastávky nelíbí a žádají změnu. Město jim hodlá vyhovět a tak se zastávka možná postěhuje zase o něco dál - na místo stávající zchátralé hasičské zbrojnice.

Rekonstrukci silnice Samotišky - Svatý Kopeček zahájil Olomoucký kraj vloni, hotovo bylo v květnu letošního roku. "Při této akci musela být zrušena velmi oblíbená zastávka MHD v zatáčce pod bazilikou, která v původní podobě nevyhovovala požadavkům na bezpečnost silničního provozu. Zastávka byla přemístěna do rovného úseku komunikace asi padesát metrů zpátky směrem k zoo," popsal situaci náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach.
Jenže nová podoba zastávky se nezamlouvá jejím uživatelům, kteří svůj nesouhlas vyjádřili i prostřednictvím komise městské části. "Proto byla zpracována studie jejího nového umístění, která poukázala na možnost vybudování zastávky v navrhovaném prostoru podle požadavku komise, tedy v místě, které vznikne demolicí zanedbaného a nevyužívaného objektu bývalé hasičské zbrojnice pod původní zastávkou," konstatoval Vlach.
Radní proto rozhodli pokračovat v přípravě této akce zpracováním projektu pro stavební povolení. "Budeme mít možnost v budoucnu rozhodnout o vybudování zastávky, která bude svojí úrovní odpovídat významu tohoto místa pro občany nejen Svatého Kopečka, ale celé Olomouce," dodal náměstek primátora s tím, že samotná výstavba nové zastávky je reálná nejdřív během příštího roku.

amb

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941