Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 9.4 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Autoři výzvy "Spojme síly pro Sigmu" se sešli s akcionáři SK Sigma Olomouc

Sport

2.10.2014

Autor: rhe

Sigma Olomouc bojuje ve druhé lize o návrat do nejvyšší soutěže. Po nevydařeném startu se dostává na vrchní pozice. Autoři výzvy "Spojme síly pro Sigmu" Roman Brulík, Pavel Hapal, Tomáš Ujfaluši a Tomáš Vaida se však nyní snaží o to, aby se Sigma po návratu do ligy vrátila na pozice, na které dříve patřila. Výzvu podepsalo na internetu k dnešnímu dni 776 lidí a na Facebooku 558. Podporují ji také další bývalí fotbalisté Sigmy David Rozehnal, Radoslav Kováč, Stanislav Vlček, Roman Hubník či herec Miroslav Krobot.

Sigma se odklonila od filozofie, kterou léta vyznávala. Místo aby vychovávala hráče, které díky účinkování v evropských pohárech zviditelní a následně prodá, dává šanci zkušeným, ale neperspektivním hráčům odjinud, kteří nemají k Sigmě vztah. To je jedna z výtek, kterou autoři výzvy "Spojme síly pro Sigmu" adresují současnému klubovému vedení. CELÝ TEXT VÝZVY.
"Jsme přesvědčeni, že sestup Sigmy nepřišel jen tak z čistého nebe, ale je určitým vyústěním různých jevů, které se za poslední léta nahromadily,“ píše se v textu, který kromě fotbalových legend Hapala s Ujfalušim podepsal také hráčský agent Roman Brulík a dlouholetý olomoucký fanoušek Tomáš Vaida.
Prvním krokem bylo se sejít s akcionáři klubu, tedy Josefem Lébrem, městem Olomouc a spolkem SK Olomouc Sigma MŽ. S prvními dvěma se autoři výzvy sešli v úterý, se třetím ve středu.
Zatím nejsou známé nějaké konkrétní dohody, důležité je, že byli autoři vyslechnuti a jejich předložené dokumenty akcionáře Sigmy zaujaly.
"Pánové byli dobře připravení. Byla tam spousta bodů, se kterými se dalo jedině souhlasit. Materiál byl ale rozsáhlý, proto jsem si nechal čas na jeho prostudování. Bavili jsme se třeba o hráčích, které by v případě postupu do ligy mohli být schopni přivést, řešili jsme větší zapojení klubových legend do sportovních i reklamních aktivit klubu. Zajímavých podnětů tam byla celá řada," řekl jediný soukromý akcionář Sigmy a předseda představenstva Josef Lébr Olomouckému Deníku.

Radním coby zástupcům jednoho z akcionářů SK Sigma Olomouc představitelé iniciativy předložili své vize v úterý. V obsáhlé prezentaci představili hlavní cíle, jako vytvoření dlouhodobé profesionální koncepce fotbalového klubu, zkvalitnění práce s dětmi a mládeží, lepší hospodaření i profesionálnější řízení sportovního úseku, otevřenější a vstřícnější komunikaci s fanoušky a také solidárnější přístup k odchovancům klubu a jeho někdejším oporám. Před radními zmínili jak dlouhodobé cíle, tak i plány pro nejbližší dobu. "S návratem do 1. ligy se počítá skoro automaticky, každý je ale zvědavý, co bude potom. Nikdo by asi nechtěl, aby se pak Sigma zařadila mezi průměrné kluby, jako jsou třeba Budějovice či Hradec,“ uvedl jeden z autorů výzvy Roman Brulík.
Radní vzali prezentaci iniciativy na vědomí. Současně vyjádřili podporu analytické části materiálu i dlouhodobé vizi v něm obsažené. Podstatné je, že podpořili myšlenku, aby v dalším období mezi zástupci města v orgánech SK Sigma Olomouc a.s. mohli být i zástupci této iniciativy. Radní dali současně najevo, že důležitý je také soulad mezi hlavními akcionáři klubu.
Zástupce iniciativy nyní čeká jednání s dalšími akcionáři klubu.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941