Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

B tým Sigmy po vítězství nad Opavou B má již 12 bodů náskok. Holice tři minuty před koncem urvala bod 

Sport

27.4.2015

Autor: Karel Skřička

Je již jasné, že Sigma B vážně útočí na postup do druhé ligy. Po vítězství nad Opavou B má osm kol před koncem soutěže náskok na druhý Zábřeh 12 bodů a to by musel nastat kolaps, aby jej olomoučtí ztratili. Zato druhý olomoucký tým Holice svádí urputnou bitvu o udržení se v MSFL. Ve 22.kole hostili rezervu Slovácka a nakonec gólem Hornicha tři minuty před koncem získali alespoň jeden důležitý bod.

Hráči Sigmy nastoupili do utkání s poslední Opavou B na vlastním hřišti trošku lehkovážněji. Hosté, i když získali doposud pouhé čtyři body, začali lépe než domácí. V prvních deseti minutách měli tři gólové šance, z nichž největší měl Machálek, který se po chybě obrany dostal až před Blahu, ale ten jeho příležitost zneškodnil. Poté se domácí oklepali a hned z první šance po rohu Falty poslal Adam Ševčík hlavou míč za záda hostujícího brankáře. Ve 25. minutě měl ještě šanci třígólový střelec z minulého utkání Hladík, ale k doklepnutí Faltovy nahrávky mu chyběl krok. Ve 37. minutě se však střelci Janu Hladíkovi přece jen podařilo skórovat. Po chybě stopera Macíčka se dostal k míči Texl, který ukázkově poslal Hladíka do úniku a ten již neměl problém poslat domácí do dvoubrankového vedení střelou k tyči.
I druhý poločas začali lépe hosté. Hned ve 46. minutě nastřelil Svatonský zblízka tyč, aby o minutu později totéž zopakoval Texl, jehož střelu vyrazil Květoň na břevno. Opavští i nadále útočili, což bylo mnohem sympatičtější, než by pouze bránili přijatelný výsledek. Domácí si však s nimi v obraně věděli rady a útočně ladění hráči Sigmy se najednou dostávali do mnoha šancí. Nejvíce jich měl agilní Hladík, ale nejprve jeho ránu chytil Květoň a poté hlavičkoval vedle. Šance ještě měli Falta, Adam Ševčík a Ondřej Ševčík. I přes tyto neproměněné šance nakonec domácí Blaha udržel čisté konto a olomoučtí získali tři body a navýšili náskok na rozdíl dvanácti bodů. "Byl to těžký zápas. I když má Opava jen čtyři body předvedla velmi dobrý výkon. Bylo to jistě i tím, že za ně nastoupila celá lavička z áčka. Jistě tady nechtěli dostat výprask. Byl to velmi dobrý soupeř," hodnotil asistent Augustina Chromého Jan Krajčovič.

SK Sigma Olomouc B - SFC Opava B 2:0 (2:0)
Branky: 11.A.Ševčík, 37.Hladík
Rozhodčí: Trávníček - K.Hájek, Petr
Žluté karty: O.Ševčík - Hoza, Čelůstka
Diváci: 100
Sigma B: Blaha - Texl, Štěrba, O.Ševčík, Vavřík - Hladík (74.Schmidt), Kalvach, Richter, P.Ševčík, Falta (85.Vichta) - A.Ševčík (63.Rolinc)  Trenér: Augustin Chromý
Opava B: Květoň - Maléř (69.Vitoul), Hoza, Macíček, Čelůstka - Hrabina (79.Vojtěšek), Janetzký (56.Gebauer) - Svatonský, Grusman, Lavrovič - Machálek  Trenér: Lubomír Hrabina

Holičtí do utkání s favorizovaným béčkem Slovácka posíleným o v první lize vykartovaného Tomáše Radu nastoupili se snahou co nejdříve vstřelit gól. A skutečně se jim to podařilo. Ve třetí minutě byl faulován Můčka a trestný kop Varadi nacentroval na stopera Lysoňka, který přeskočil nedůrazného Kohoutka a HFK se dostalo do vedení. Domácí i nadále bojovali a utkání bylo docela pohledné. Nakonec v poslední minutě prvního poločasu přece jen fotbalovější hosté vyrovnali. Po rohovém kopu se dostal k míči Pilka a tvrdou ranou prostřelil brankáře Muchu. 
Začátek druhé půle patřil tentokrát hostům. Ve 48. minutě  centroval Michna a míč skončil k překvapení všech za zády brankáře Muchy. Hosté tedy dokonali obrat. Byli ve druhé půli opět lepším týmem a vypracovali si mnoho šancí. Ovšem v 65. minutě unikl Buček, našel Hlavicu a jeho střela trefila tyč. Odražený míč se dostal k Hornichovi, ale ten byl tak překvapený, že jej téměř z brankové čáry nedokázal dopravit do sítě.
Největší šanci Slovácka měl Fojtášek, který postupoval sám na Muchu, ale jeho střela šla vedle. Nakonec hosté doplatili na neproměněné šance. V 86. minutě holičtí, který vytvořili velký tlak na branku soupeře, vytvořili závar, ve kterém se nejlépe zorientoval Hornich a míč doslova protlačil těsně za brankovou čáru a Holice tím získala velmi cenný bod. "Začátek utkání nám vyšel výborně. Náskok jsme však měli udržet až do konce poločasu. Vyrovnávací gól byl zbytečný. Jsem spokojený, že jsme to po druhé brance hostí nezabalili a bojovností se nám podařilo vyrovnat. Je však pravda, že po herní stránce to není ono. Některé situace řešíme nesmyslně, až zbrkle" viděl utkání nakonec z bodem spokojený trenér Holice Jiří Derco.

HFK Olomouc - FC Slovácko B 2:2 (1:1)
Branky: 3. Lysoněk, 86.Hornich - 45.Pilka, 48.Michna
Rozhodčí: Drozdy - Podaný, Polák
Žlutá karta: Soukup (HFK)
Diváků: 148
HFK: Mucha - Hlavica, Lysoněk (72.Drbal), Grézl, Můčka - Hornich, Bernard, Bača, Varaďa (65.Šuba) - Soukup, Kostorek (46.Buček)
Trenér: Jiří Derco
Slovácko B: Kohoutek - Pilka, Rada, Holek, Jeleček - Rusňák, Sadílek, Groulík, Michna, Antwi (88.Tesař) - Fojtášek  Trenér: Jan Palínek

Karel Skřička

Reklama

HOKEJOVÁ STŘELNICE

Katalog firem » Zábava, volný čas

Hokejová střelnice v Olomouci je místem pro každodenní trénink střelby pro všechny, kdo na sobě chtějí makat a chápou, jak důležitý trénink střelby je. Střelnice je určena jak pro prof...