Reklama

Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela, venku je 3.5 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bar Jak se sluší a patří: Vítejte v ráji luxusních rumů, kvalitního vína a neodolatelných drinků

Tipy a názory

11.11.2015

Autor: Zuzana Doleželová

Čisté linie, jednoduchý design, útulné prostředí, nepřehlédnutelný bar, klavír, který je dominantou interiéru, sympatická obsluha, příjemná hudba a především velmi bohatý výběr kvalitního alkoholu – přesně to a ještě mnohem víc nabízí bar Jak se sluší a patří v centru města. Sem stojí za to zajít posedět! Ihned totiž pochopíte, že název už nemůže být výstižnější...

Vítejte v ráji luxusních rumů, kvalitního vína a neodolatelných drinků Vítejte v ráji luxusních rumů, kvalitního vína a neodolatelných drinků

Bar Jak se sluší a patří byl založen přesně před rokem. Měl být jiný, zajímavý a výjimečný. A to se povedlo. Už při vstupu vás okouzlí jednoduše a čistě laděný interiér. Tady jednoznačně sázejí na moderní koncept, designově dominuje černo-bílá kombinace s výraznými dřevěnými prvky a celek jemně podtrhuje červená barva. O pozornost si říká obrovský bar a klavír v centrální části podniku není jen neotřelým doplňkem – jsou to právě pravidelně pořádané klavírní večery, které si našly spoustu nadšených fanoušků. Živá hudba tak vdechuje baru tu správnou atmosféru.

Hospod, vináren a podobných podniků je v Olomouci dost, řeknete si, ale tenhle se o slovo hlásí dost důrazně, a to nejen co se interiéru týče. "Snažíme se vymykat, snažíme se být odlišní od ostatních a přicházet s něčím, co tu v Olomouci není a co tu chybělo. Zakládáme si na kvalitním servisu, na kvalitním podávání alkoholu v broušeném skle světové kvality ze skláren na Valašsku a hlavně na velmi bohaté a pestré nabídce. Najdete u nás asi 250 druhů alkoholu od whisky, calvadosu, brandy, přes rum, vodku, gin, cognac, armagnac a další. Každý, kdo dokáže ocenit kvalitní alkohol, si u nás vždycky vybere,“ říká provozní Marek Lysáček, který stál i u zrodu podniku. Nadšení budou také ti, kteří si dají radši pivo – čepuje se tu totiž i mnoha soutěžemi oceněný Karpat z minipivovaru Hrádek. "Jsme jediní v Olomouci, kdo točí tuhle slavičínskou jedenáctku. Určitě bychom chtěli rozšiřovat nabídku s tím, že zůstaneme u osvědčeného valašského pivovaru. Budeme od nich nasazovat různé sezonní speciály,“ dodává Lysáček. Na své si tu přijdou i milovníci míchaných nápojů, a že je z čeho vybírat. Budete potěšeni také výběrovou, ručně praženou kávou Montecelio a sypanými čaji.

V Baru Jak se sluší a patří si zakládají na kvalitním servisu. Každý nápoj má svou originální skleničku. I tato zdánlivá drobnost je však pro image podniku zásadní. V Baru Jak se sluší a patří si zakládají na kvalitním servisu. Každý nápoj má svou originální skleničku. I tato zdánlivá drobnost je však pro image podniku zásadní.

Prioritou baru Jak se sluší a patří jsou jednoznačně rumy. Momentálně jich je v nabídce asi padesát druhů, ale rádi by se tu dostali na počet kolem devadesáti. "V posledních letech se rumy rozmohly i na českém trhu. Do té doby znali lidé jen Tuzemák či Božkov, což vlastně s rumem jako takovým nemá nic společného, jedná se o úplně jiný proces výroby – nejsou z cukrové třtiny, ale z brambor. I proto já osobně souhlasím s evropskými směrnicemi, které zakazují pro takovýto druh alkoholu používat označení rum,“ vysvětluje Lysáček a doplňuje, že právě díky širokému sortimentu rumů chtějí v baru Jak se sluší a patří dostat do podvědomí zákazníků kvalitní alkohol.

Bar Jak se sluší a patří

Otevřeno: Út - Čt 16:00 až 01:00, Pá - So 16:00 až 03:00

Adresa: 8. května 448/4

Více informací: www.barjakseslusiapatri.cz

Abyste se ale nemýlili, u alkoholu neplatí, že čím dražší, tím kvalitnější bude. "Nejde říct, jaký rum je nejlepší, záleží totiž na individuální chuti zákazníka. Někomu víc chutnají kořeněné rumy, někomu spíše ty sladší, elixírové. Panák skutečně kvalitního rumu se dá pořídit už za devadesát korun, nejdražší u nás stojí 700 korun. Pro nás společně s majiteli je unikátní barbadoský rum Plantation. Panák vás vyjde na 160 korun,“ uvádí Marek Lysáček. Z jeho nadšeného a zapáleného vyprávění je cítit, že pro bar jednoduše žije, že ho práce naprosto naplňuje a že je jeho přáním, aby tu byl každý zákazník spokojený a dobře se tu cítil. A je to strašně znát. Sedíte, popíjíte, posloucháte příjemnou hudbu a připadá vám, že snad ani nejste v baru... Zbývá jen doplnit, že ač je tento podnik kuřácký, tak i zapřisáhlý nekuřák, jako jsem já, musí ocenit, že po cigaretovém dýmu tu díky kvalitnímu odsávání není ani památky.

Já jsem vyzkoušela long drink DON FREDERICO. Musím konstatovat: jeden nestačí :) Já jsem vyzkoušela long drink DON FREDERICO. Musím konstatovat: jeden nestačí :)

Bar Jak se sluší a patří funguje v Olomouci přesně rok, a tak byste si neměli nechat ujít oslavy. Nebude se slavit ničím jiným, než klasickým hudebním večerem s vynikajícím klavíristou Richardem Pogodou, a to už 27. listopadu. "Těšit se můžete nejen na skvělou hudbu, tradičně fajn atmosféru, ale také na zvýhodněné ceny vybraných drinků," zve na akci Marek Lysáček. Pro ty z vás, kteří jste ještě bar nenavštívili, je to dobrá příležitost, jak tak učinit.

Podobný podnik v Olomouci vážně chyběl. Je tak odlišný od ostatních, a přesto (nebo možná právě proto) to tu lidé milují a za rok fungování si sem našli cestu. Kultivované prostředí, dostatečně útulné pro posezení nad skleničkou a přitom příjemně otevřené a prostorné pro party s přáteli. Skvělá a nezvykle bohatá nabídka, super servis, který se jen tak nevidí, a ambice být stále stejně jiný a ještě lepší. Zkrátka bar, j(J)ak se sluší a patří :) Jen tak dál...

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@nejlepsi-adresa.cz

Zuzana Doleželová