Reklama

Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa, venku je 7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc dobyl Vyšehrad

Sport

2.3.2015

Autor: rhe

Po kratší přestávce opět pokračovala 1. liga basketbalu. Hráči Basketbalu Olomouc zabojovali v 5. kole na palubovce Sokola Vyšehrad, kde zvítězili 86:78. Hanáci jsou v tabulce na třetím místě za Vysočinou a Spartou.

Olomoučtí basketbalisté hrají na plné obrátky. Z posledních čtyř zápasů mají na kontě tři výhry (a jednu těsnou porážku se silnou Vysočinou). Cenné jsou zejména dvě poslední vítězství, které sehráli Hanáci na palubovkách soupeřů. Nejprve slavili zisk dvou bodů po dramatickém utkání 4. kola skupiny A2 v Liberci. To získali poměrem 71:60. Liberec hned v následujícím kole ukázal, že je doma silný a připravil o body celek VSK VŠB Ostrava rozdílem bezmála třiceti bodů. Také tento výsledek je pro Olomouc důležitý. Ostrava byla doposud jedním z hlavních soupeřů Hanáků v bojích o postup do další fáze 1. ligy.
Ještě důležitější bylo ztrátu Ostravy využít, což se celku Basketbal Olomouc podařilo na palubovce Sokolu Vyšehrad. Díky výbornému kolektivnímu výkonu svěřenců Michala Pekárka veze oslabený tým další dva body a aktuálně je v tabulce A2 na třetí pozici za Vysočinou a Spartou.
"Do Prahy jsme jeli oslabení o několik hráčů a naše výchozí pozice nebyla úplně nejlepší. Hráči ale předvedli výborný kolektivní výkon a plnili vše, co jsme si před utkáním řekli. Z tohoto vítězství mám radost. Potvrzuje se, že naše výkony se stále zlepšují. Rád bych tímto také pozval diváky na polední dvě domácí utkání této části soutěže: 15. března hostíme Spartu a 20. v pátek Liberecké kondory. Přijďte se podívat. Připravili jsme pro vás také zajímavé soutěže," řekl trenér Olomouc Michal Pekárek.
Basketbal Olomouc čekají ještě dvě venkovní utkání, 8. března na Vysočině a 13. března proti GBA Sparta. S tímto soupeřem si zahraje znovu hned dva dny poté na domácí palubovce a důležité bude i poslední utkání 20. března doma proti Liberci.

Sokol Vyšehrad - BASKETBAL OLOMOUC – 78:86 (33:39)
Sestava a body:Moravec 22, Sedlák 20, Andres 19, Kozák 17, Schuster 4, Choleva 4. 2b.: 43/25 – 42/27. 3b.: 13/6 – 14/6. TH: 13/10 – 20/14. Doskoky:26 – 20. Fauly: 17 – 18. Rozhodčí: Znamínko, Pokorný. Diváků: 100.

Reklama

asado grill

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Naše restaurace je ideálním místem pro setkání s obchodním partnerem, pracovní oběd s kolegy, rodinnou oslavu nebo svatební hostinu. Vždy na vás bude čekat výborné jídlo a pití, moderní a...