Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 16.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc dvakrát padl, ale věří v obrat a první čtyřku

Sport

4.11.2014

Autor: rhe

Basketbal Olomouc po slušném začátku v 1. lize zažívá menší krizi. Po domácí výhře nad Šlapanicemi přišly dvě nečekané prohry. Na hřišti nováčka ze Šumperka a doma s VŠB Ostrava. V 6. kole s Ostravou krize vyvrcholila. Špatný start do utkání a ztrátu, kterou Hanáci nabrali, už neztáhli. Přes nečekané porážky je Olomouc v tabulce na 4. místě, které chce ve druhé polovině základní části uhrát.

V Šumperku přišla Olomouc o výhru do slova a do písmene v posledních vteřinách, když dvě minuty před koncem vedla o pět bodů. Ještě 30 sekund před koncem drželi Hanáci v krajském derby vedení 79:78, aby prohráli 85:79. "Nedodrželi jsme v závěru taktiku a nechali si výborně rozehrané utkání sebrat. Přitom jsme po první čtvrtce vedli o devět bodů a vše vypadalo dobře, pak jsme ale ztratili koncentraci a pustili domácí do zápasu," hodnotil zápas 5. kola trenér Hanáků Michal Pekárek.
Proti VŠB Ostrava měl Basketbal Olomouc vstup do utkání katastrofální, po první čtvrtině prohrával 28:9. Do konce poločasu se situace "zlepšila" o bod, skončil 20:48. "Špatně jsme vstoupili do utkání. Instrukce byly, abychom vycházeli ze zajištěné obrany, ale neplnili jsme to. Dostali jsme velké množství trojek hned na začátku a soupeř nám bodově odskočil," řekl Pekárek.
Ve druhém poločasu začal hon na ostravský náskok, ve 39. minutě to Hanáci stáhli o osm bodů po koši Andrese, ale Ostrava dokázala odpovědět a nakonec i díky skvělým trojkám odvezla z Čajkarény dva body za výhru 85:62.
"Ve druhé půli jsme zkusili press a zónový press, dostali jsme se na rozdíl osmi bodů, ale pak jsme míč několikrát zbytečně ztratili. Odehráli jsme špatný zápas. Rozhodně se na nic nevymlouváme, ale výkon rozhodčích také nebyl zcela ideální. Ostrava hrála na hraně tvrdosti a pod košem to byly mnohdy hodně tvrdé zákroky," dodal Pekárek.
Dolejší v Olomouci skončil
Trenér Olomouce věří, že jeho tým zase nabere formu a nakonec udělá první čtyřku. "V Šumperku jsme nevzládli závěr, proti Ostravě úvod, padly tam trojky, které soupeř sám hodnotil jako zázračné, to je sport. Hlavně doma ale musíme hrát zápasy jinak. Musíme se otřepat, začíná druhé kolo zápasů základní části, věřím, že můžeme první čtyřku uhrát. Trochu nám nyní nešla hra na rozehrávce, Petr Andres nemá takovou formu jako loni, protože v Jindřichově Hradci vůbec nehrává, ale už proti Ostravě to bylo z jeho strany lepší a věřím, že nám zase pomůže jako v loňském ročníku," dodal Pekárek.
V týmu Basketbal Olomouc již není rozehrávač Jan Dolejší. "Porušil naše interní věci a rozloučili jsme se s ním, více k tomu nemám co dodat," řekl Michal Pekárek.
V pátek hraje Basketbal Olomouc na palubovce BK Opava B.

td>
Basketbal Olomouc65:82VSK VŠB Ostrava
((9:28 30:48 48:60) )
Nejvíce bodů:Andres a Scripcaru 19, Sedlák 9, Kašpar J. 6, Pekárek 4 - Pilař 24, Urbánek 19, Bubrín 10, Veselý a Smolka 7, Gibas 6.
Rozhodčí:Šafařík, Scholze.
Trestné hody:20/12 - 21/12.
Fauly:19-20.
Trojky:20/7 - 23/10
Diváků:300.
Reklama

FLY UNITED s.r.o.

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře a agentury, ON-LINE prodej

Specializací agentury FLY UNITED je zajišťování „BUSINESS TRAVEL“ pro korporátní zákazníky. Zajišťujeme VŠECHNY SLUŽBY SOUVISEJÍCÍ S CESTOVÁNÍM pro pracovní i soukromé účely - let...