Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 8.9 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc se chystá na duel s Brnem

Sport

21.11.2014

Autor: rhe

Celek Basketbal Olomouc odehraje již tento pátek 9. kolo 1. ligy mužů. Hosté budou chtít Hanákům oplatit porážku z 2. kola, ve kterém Basketbal Olomouc zvítězil na palubovce Brna o pouhé dva body. Hanáci ale mají aktuálně zlou formu, prohráli třikrát v řadě. Kapitán Olomouce Jakub Sedlák věří, že jeho tým sérii zlomí.

Basketbal Olomouc se pokusí zastavit sérii proher v 9. kole 1. ligy proti JBC Brno. Naposledy prohrál v tom osmém na palubovce BK Opava B 60:80 a šlo už o třetí porážku v řadě, tým vypadl z první čtyřky, kde jej přeskočila právě Opava. Zápas začíná v pátek v 19:45 v Čajkaréně.
Je tedy Basketbal Olomouc v krizi?
"Určitě tam nějaká menší herní krize je, prohráli jsme 3 utkání po sobě. Ale já věřím, že se z této “krize“ oklepeme vyhraným domácím zápasem s Brnem a začneme naopak sérii výher. Dva z těch tří zápasů (Šumperk, Ostrava) jsme měli vyhrát a v Opavě jsou zápasy vždy těžké. Samozřejmě by se nám dýchalo o poznání lépe, kdybychom ty dva zápasy zvládli, ale realita je jiná. Jistě máme na první čtyřku v tabulce a já i všichni kluci se o ni ze všech sil popereme," říká před pátečním duelem pivot Olomouce Jakub Sedlák.
Nyní čeká na Olomouc jeden z brněnských celků JBC. Jak na něj? "Určitě chceme vyhrát a přerušit sérii neúspěchů. Brno je mladý tým, který bude hrát rychlý basketbal. My musíme hrát naší hru, a pokud předvedeme týmový výkon a taktiku, kterou umíme, jistě na konci zápasu budeme odcházet spokojeni," dodává kapitán Basketbalu Olomouc.
Sedlák si pochvaluje vzrůstající podporu diváků v Čajkaréně a věří, že jim v pátek udělá se svým týmem radost. "My hráči si všímáme, že na basket chodí více fanoušků a moc jim za to děkujeme. Jejich podpora nám dává ještě více energie. Jen ať, i když se týmu třeba nedaří, nás chodí povzbuzovat pořád. Všichni děláme vše pro to, aby se fanouškům zápas líbil, což většinou znamená, že na tabuli svítí na naší straně vyšší číslo než na straně soupeře."

Reklama

Hospoda U Žida

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

RESTAURACE Velká nabídka alko i nealko nápojů - točíme: Polička Otakar 11° - tankové pivo Šerák 11° Plze...