Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 7.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Basketbal Olomouc v pátek odstartuje nový ročník v 1. lize

Sport

18.9.2014

Autor: rhe

Už tento pátek v 19:45 v Čajkaréně začne nový ročník 1. ligy v basketbalu. Celek Basketbal Olomouc hostí v prvním zápase nové sezony na domácí palubovce loňského vicemistra, mužstvo BK Opava „B“. Hanáci jdou do nového ročníku, který se bude hrát systémem západ - východ, posíleni a s ambicemi na play-off.

Loňské znovuzrození mužského olomouckého basketbalu je již nezpochybnitelnou realitou. V této sezoně je mužstvo stabilizováno a před prvním zápasem představuje změny, se kterými v pátek nastoupí na palubovku.
Největší posilou je příchod Jakuba Sedláka, který vloni pouze hostoval a stal se nejlepším střelcem celé soutěže. Jakub Sedlák bude kapitánem mužstva. Domácí se naopak rozloučili s Pavlem Harčárem, který již nemůže s ohledem na věk hostovat, stejně jako s Radkem Vévodou, jenž bude hrát za Šumperk. Diváci dále neuvidí ani Tomáše Kurfürsta a Daniela Johnsona, kteří vloni promluvili do některých zápasů.

Další z tahounů předchozí sezony rozehrávač Petr Andrés sice přestupuje ze Svitav do Jindřichova Hradce, ale i nadále bude hostujícím hráčem. Mezi další posily patří bezesporu zkušený Eugen Scripcaru z SK UP Olomouc. Kouč Michal Pekárek dále sází na mladé a talentované hráče. Z Trutnova přišel do Olomouce Jan Dolejší, který dva roky získával zkušenosti v Německu. Nováčkem domácích se stává také reprezentant do 20 let Adam Choleva, který dorazil z BCM Ostrava. Velkým příslibem do budoucna jsou Kamil Šín s Lukášem Veselým, kteří dostávali v přípravě poměrně mnoho prostoru a měli šanci ukázat svůj talent.
Jak se na nadcházející ročník dívá kouč domácích Michal Pekárek? "Blíží se naše druhá sezona, a i když náš tým prodělal řadu změn, jsme o něco zkušenější, víme, co nás čeká a rozhodně budeme chtít bojovat o play off. V přípravě jsme odehráli množství zápasů a na poslední generálce v Šumperku jsme vyhráli tamní turnaj, kdy jsme zvítězili o 11 bodů nad Prievidzou a ve finále o 16 bodů nad domácím Šumperkem. S tím se budeme potkávat i v nadcházejícím ročníku.“ Diváci se mohou těšit také na doprovodný program. "Také letos připravujeme bohatý doprovodný program a množství soutěží o hodnotné ceny. Chceme bavit diváky nejen basketbalem, ale i zábavou a krásnými cheerleaders. Přijďte se podívat na první utkání a přesvědčte se sami,“ dodává Michal Pekárek.
Soupiska Basketbalu Olomouc:
Jiří Kašpar, David Jílek, Filip Pekárek, Jan Dolejší, Jakub Sedlák, Adam Choleva, Jan Kozák, Kamil Šín, Eugen Scripcaru, Lukáš Veselý, Ondřej Pěnička, Miroslav Schuster, Petr Andres. Kouč: Michal Pekárek.

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941