Reklama

Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena, venku je 9.7 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Béčko Sigmy kraluje v MSFL. Zvítězilo v Prostějově. HFK se po další porážce v Hlučíně propadá ke dnu.

Sport

30.3.2015

Autor: Karel Skřička

Osmnácté kolo MSFL potvrdilo dominanci rezervy olomoucké Sigmy, která dokázala zvítězit i na stadionu druhého týmu tabulky v Prostějově. Náskok na momentálně druhý tým Slovácka B zvýšila až na sedm bodů. Naopak druhý olomoucký tým v soutěži musí již po tomto kole bít na poplach. Po porážce v Hlučíně mají již ztrátu na dvanácté místo čtyři body a je nejvyšší čas získat nějaké body. Ty jsou ale podmíněné góly, které se bohužel z kopaček holických hráčů úplně vytratily.

Úvod utkání v Prostějově byl dost rušný. Domácí měli hned v 1.minutě brankovou příležitost. Zelenka uvolnil Langera, střelce vítězné branky minulého kola v Holici, ale tomu ve skórování zabránil výborným zákrokem Bárta. O chvíli později to byl tentokrát olomoucký Falta, ale rovněž prostějovský ochránce branky nedovolil hostům skórovat. V dalším průběhu prvního poločasu viděli diváci, kterých se sešlo opravdu hodně, zajímavé utkání se šancemi na obou stranách. Největší měl hostující Jakub Rolinc, kterému však vzal šanci Bureš skokem pod nohy. O několik minut později vystrašil domácího brankáře z trestného kopu Plšek, ale Bureš si nakonec s jeho dělovkou poradil. Mezi 35.a 40.minutou si udělali prostějovští hráči z Bártovy branky střelnici, ale nakonec ani z tohoto mraku nezapršelo. Na konci prvního poločasu se ještě dostali ke slovu hráči Sigmy, ale tečovaná Faltova střela proletěla těsně kolem tyče. "V prvním poločase jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili. Potom se do šancí dostal i Prostějov," viděl první poločas trenér Sigmy Augustin Chromý.

Na začátku druhého poločasu byla na domácích vidět touha dostat se do vedení. Zelenka z rohu vyzkoušel pozornost Bárty a o dvě minuty později se dostal do doposud největší šance domácí Zatloukal, který úplně nepochopitelně zazdil tutovku. Objevil se před poloprázdnou brankou, ale poslal míč Bártovi do rukou. Když domácí pohrdli touto tutovkou, tak jej za to Olomoučtí fotbalisté krutě potrestali. Šimon Falta si zaběhl doprostřed a přesně mířenou ranou k tyči nedal výbornému Burešovi šanci. Domácí dvanáct minut tuto ránu vydýchávali, ale potom se nadechli k dalšímu náporu. nejprve Zatloukal posadil centr na hlavu Suse, ale míč letěl vedle. O chvíli později vystřelil Zelenka, ale jeho projektil prosvištěl kolem spojnice břevna a tyče. Hosté si poté hlídali svůj jednobrankový náskok. Až dvě minuty před koncem to byl opět nešťastník utkání domácí Zatloukal, který jako přes kopírák zazdil druhou tutovku. Opět se objevil před poloprázdnou olomouckou svatyní, ale balón si zpracovával tak dlouho, až se Bárta přemístil a jeho střelu v pohodě kryl. Prostějovská ikona Lukáš Zelenka mu poté zle vyčinil. Hosté si oddechli a odvezli si z horké půdy v Prostějově důležité tři body. "Úroveň utkání byla nadprůměrná. Divákům se muselo líbit. Soupeř byl velice zkušený a my s ním nedokázali udržet rychlost hry. V závěru místo abychom zvýšili na 2:0, tak jsme chybovali. Utkání bylo otevřené až do konce," dokončil hodnocení trenér Chromý.

1.SK Prostějov - SK Sigma Olomouc B 0 :1 (0: 0)
Branka: 59.Falta
Rozhodčí: Vostrejž - Podaný, Polák
Žluté karty: Hirsch, Rus
Diváci: 640
Prostějov: Bureš - Hirsch, Sus, Zatloukal, Krejčíř - Pančochář (86.Stara), Fládr, Langer, Sečkář (66.Rus) - Zelenka - Kroupa
Trenér: František Jura
Sigma B: Bárta - Texl, Bystroň, Štěrba, Vavřík - Zahradníček (72.Hladík), Kalvach, Richter, Plšek, Falta (85.Schmidt) - Rolinc (56.A.Ševčík)
Trenér: Augustin Chromý

Trápení Holice jménem nulová produktivita ukrojila v Hlučíně svůj další díl. Domácí se od začátku do svého soupeře pustili a holické příliš do hry nepustili. Za první půli si Holice nevypracovala žádnou šanci a několik střel z jejich kopaček však trefit cíl nedokázalo ani náhodou.
"Je to pořád stejná písnička. Když nedáme góly, nemůžeme vyhrát. Je to stejné jako minule s Prostějovem," řekl trenér Jiří Derco. V polovině poločasu zahrávali domácí standartní situaci a po nedorozumění Muchy s obránci se dostal k míči Sasín a napálil jej do tyče.

Druhá půle byla téměř identická. Hosté byli sice kapánek nebezpečnější, ale ta zakletá branka. Když ani domácí se netrefili za Muchova záda, tak utkání skončilo vítězstvím Hlučína a v Holici mají opravdu o čem přemýšlet. "Když jsme z několika šancí trefili jen jednou branku, tak to je dost málo" pokračoval Derco. "Nevyvíjí se to pro nás dobře, ale pod tlak jsme se dostali sami. Nezbývá než nadále tvrdě pracovat a věřit, že příště se to v domácím utkání již zlomí" díval se do budoucna s nadějí trenér HFK Jiří Derco.

FC Hlučín - HFK Olomouc 1 : 0 (1 : 0)
Branka: 21.Sasín
Rozhodčí: Ogrodníl, Ondráš, Tomanec
Žluté karty: Heinik - Varaďa
Diváků: 211
Hlučín: Hlaváč - Heinik, Mac, Žižka - Mucha, Málek, Dostál (46.Váňa), Ondrušík - Hanus (75.Hudeczek) - Badalyan, Sasín (83.Neumann)
trenér: Milan Valachovič
HFK: Mucha - Drbal, Lukášek, Lysoněk, Můčka - Buček (75.Štěpánek), Bača, Varaďa, Krumpolc (89.Malínek) - Kostorek, Blažkovský (53.Šuba) Trenér: Jiří Derco

Karel Skřička

Reklama

RESTAURACE U JELENA

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Stylová myslivecká restaurace. Pořádáme svatební hostiny, firemní večírky, k dispozici je dětský koutek, WIFI :-) Jsme nekuřácká restaurace.