Reklama

Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří, venku je 8.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest je zachráněný! Bude v červnu
 na Korunní pevnůstce

Zprávy z regionu

28.2.2011

Autor: Jan Procházka

Už to vypadalo, že největší tuzemský pivní festival v Olomouci skončil. Jeho jubilejní desátý ročník byl ohrožen, neboť dosavadní útočiště na lazecké dostihové dráze město prodalo a na jaře se tu začne stavět. Pořadatelé populárního Beerfestu se však na poslední chvíli dohodli s provozovateli Korunní pevnůstky v Bezručových sadech. A věří, že by tam mohl svátek piva konečně zakotvit.

Olomoucký pivní festival má za sebou už několik stěhování. Z louky u Envelopy se musel odstěhovat, když tu začala vyrůstat přírodovědecká fakulta, na Lazcích, kde v roce 2007 zakotvil, se však také příliš neohřál. Město totiž koncem roku prodalo dostihové závodiště soukromé společnosti, která zde začne budovat parkurový areál. A dlouho to vypadalo, že další stěhování už pořadatelům nevyjde. Nebylo totiž kde tak velkou akci uspořádat. Radnice navrhovala letiště, to však hlavní pořadatel Pavel Spálený odmítal. "Není tam potřebná infrastruktura, navíc je časově velmi náročné festival připravit a tak dlouho bychom tam zůstat nemohli," řekl před časem. Zamítl i další navrhovanou variantu – lokalitu Šantovka, která je před zahájením stavby nové čtvrti velkou otevřenou plochou. "Nebudu dělat festival na staveništi," komentoval to Spálený počátkem minulého týdne. Tehdy znovu připustil, že festival se pravděpodobně letos konat nebude.

V pátek se však situace nečekaně obrátila. "Dohodli jsme se s provozovateli Korunní pevnůstky, že festival uděláme tady," oznámil dnes. Jubilejní desátý ročník se tak přece jen uskuteční. "Letošní ročník je zachráněný. Uvidíme, jak se povede, a podle toho se rozhodneme. Doufám ale, že to bude na více let. Navíc se paradoxně vracíme nedaleko od míst, kde jsme začínali," usmívá se Spálený.

Festival letos proběhne později, než bývalo zvykem. Uskuteční se od 22. do 26. června. "O programu je zatím předčasné mluvit, až do pátku to vypadalo, že festival nebude. Nicméně rozjíždíme jednání," podotkl Spálený. Na facebookovém profilu však už potvrdil účast kapel Kryštof, Polemic a Fleret. "Přece jen je to desátý ročník, proto chystáme i nějaký speciální program," naznačil Pavel Spálený. I letos na diváky budou čekat dvě scény. Areál je sice menší, než byl ten lazecký, podle Spáleného však pojme osm až deset tisíc lidí. "A to nám stačí," uzavřel.

Jan Procházka

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941