Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 14.2 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest se rozloučil. Poslední večer patřil hlavně Richardu Müllerovi

Zprávy z regionu

3.6.2012

Autor: Jan Procházka

Pivní festival se rozloučil ve velkém stylu. Poslední den vyvrcholil emotivním koncertem Richarda Müllera, návštěvníci si ale užili také Iné kafe i druhý set Hells Bells. Festivalu letos přálo počasí, i v sobotu na Korunní pevnůstku většinou svítilo sluníčko.

Poslední festivalový den byl zároveň nejdelší. Brány se otevřely už v deset hodin. V poledne odstartoval hudební program, na pódiu se představil Jaroslav Samson Lenk. Příjemně naladěnému publiku poté byla nabídnuta jiná lahůdka: divadelní představení Františko Ringo Čecha, legendární Dívčí válka. Téměř dvouhodinová hra se trefila přesně do vkusu beerfestového publika. S pivem v ruce ji sledovala asi pětistovka lidí.

Příjemně naladěnému publiku zahráli také pardubičtí pankáči Volant, popová skupina Reflexy či německá rocková kapela Kellner. Prostor před hlavní scénou suverénně zaplnilo Iné kafe. Jejich punkrockový nářez už sledovaly tisíce lidí. Svůj druhý set včera odehráli i revivaloví AC/DC - britská parta Hells Bells. Zatímco v pátek se zaměřili na starší tvorbu kapely, včera zabrousili do novějších alb. Slavná Highway to Hell ale nemohla chybět ani včera.
Asi o půl desáté se pak na pódiu objevil zlatý hřeb celého festivalu - Richard Müller. Ten i přes zdravotní problémy nenechal nikoho na pochybách, kdo je králem slovenské pop music. Se skvěle sehranou kapelou naservíroval publiku nejen známé hity mezi nimiž nechyběl třeba kníže Rohan nebo Nahý, ale i písně z posledních desek. Koncert zaplnil areál pevnůstky podobně jako všechny předchozí večery. A domů se chtělo málokomu.

"Měli jsme trochu strach z počasí, ale nakonec bylo krásně. Užili jsme si hlavně Dívčí válku, jenom těch asi pět piv na sluníčko nás docela unavilo," usmíval se odpoledne návštěvník Mirek, který popíjel s přáteli u stánku pivovaru Litovel. Stanoviště ale v průběhu dne často měnil. Ostatně jako každý. Festival totiž nabídl přes čtyřicet pivovarů. Ochutnat všechny lahůdky, jež nabízely, nebylo v silách žádného návštěvníka.

Jan Procházka

Reklama

Geovita s.r.o.

Katalog firem » Cestovní ruch » Cestovní kanceláře a agentury, ON-LINE prodej

Dovolená Slovensko, Polsko, Česko, Maďarsko, Slovinsko, Chorvatsko, Itálie, Turecko, Bulharsko, Egypt, Řecko, Španělsko a další, nechybí pochopitelně ani exotika. Nabízíme nejen vlastní zá...