Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 4.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest začal klidně, dnes nabere grády. Zahrají Kryštof, Xindl X i Polemic

Zprávy z regionu

23.6.2011

Autor: Jan Procházka

Tradičním primátorským naražením prvního soudku včera odpoledne začal v Korunní pevnůstce olomoucký pivní festival. Milovníkům tekutého zlata přálo počasí, první kapky začaly z nebe padat až těsně po ukončení. Svátek piva pokračuje i dnes a kromě stovky druhů tohoto nápoje nabídne i kapely Kryštof nebo Polemic.

Sedmatřicet pivovarů nabídlo včera poprvé své produkty žíznivým návštěvníkům Beerfestu. Těch se zpočátku do Korunní pevnůstky moc nehrnulo, prostor se začal plnit až k večeru. "První den je vždycky klidnější. Zatěžkávací zkouška bude ve čtvrtek," domnívá se hlavní pořadatel Pavel Spálený. Pípy však včera rozhodně nezahálely. "Přišli jsme schválně už dnes, protože tu nejsou fronty a můžeme ochutnávat bez čekání," prozradil jeden z návštěvníků Vladimír Poláček, který na festival dorazil s kolegy z práce a podle svých slov navštívil všechny jeho ročníky. "Letos to vypadá na best of. Lazce nebyly špatné, ale chyběla tam atmosféra. Tady je to báječné. Už se těším na večer, až se setmí a budeme popíjet nahoře na vale," usmíval se Poláček.

Návštěvníci mohou vybírat ze stovky druhů piva, kromě velkých pivovarů se roztotočily i pípy malých a rodinných podniků, kterých je letos na festivalu více než v minulých letech. "Protože některé z nich nedisponují vlastními stánky a technikou, vyhradili jsme pro ně speciální stan, kde jsme jim poskytli zázemí," upozornil Pavel Spálený.

První den Beerfestu byl klidný a přálo mu počasí. Teploty okolo třicítky ke konzumaci studeného piva přímo nutily. Hudba zatím zněla jen z jednoho pódia. Zahrál nejprve jazzman Jan Spálený, na pódiu ho v podvečer vystřídal jeho bratr Petr, který už početnějšímu publiku naservíroval porci svých legendárních hitů. Ve skvělé formě byl i Vladimír Mišík, který s kapelou Etc první festivalový den uzavřel.

Předpovědi na dnešní den slibují spíše zatažené nebe, přeháňky by však měly během dopoledne ustat. Počasí by tak mělo festivalu opět přát. Jeho brány se otevřou už v jedenáct hodin, od půl třetí až do večera bude opět znít muzika. Zahrají kapely Fleret či Polemic, vystoupí i Xindl X se svým bandem. Lahůdkou pak bude závěr večera v podání kapely Kryštof. Ta si po ukončení letních festivalů plánuje dát uměleckou pauzu, dnešní koncert tak bude jedním z posledních vystoupení.
Pivní festival se v Olomouci koná už podesáté. Potrvá až do soboty.

Jan Procházka

Reklama

AKVA TERA EXO

Katalog firem » Obchod » Chovatelské potřeby

Nejlevnější granule pro psy, nejlevnější akvária se zárukou pěti let, mořská akvaristika a ještě mnohem více pro vaše zvířecí miláčky.