Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 11.6 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest začíná. Na festivalu bude k vidění i výstava fotografií Jana Procházky

Zprávy z regionu

22.9.2016

Autor: Zuzana Doleželová

Už popatnácté se letos koná pivní festival, nebo chcete-li Beerfest. Na Korunní pevnůstce se během tří dnů, tedy až do soboty, představí špičkové kapely a neméně špičkové pivovary. Brány se otevírají už ve dvě hodiny. Jsme hrdým generálním partnerem festivalu, náš fotograf Jan Procházka ho fotí už devátým rokem. A proto jsme vybrali ty nejzajímavější snímky a přímo v areálu festivalu vám nabídneme velkoformátovou výstavu. Třeba se na fotkách i najdete.

Výstava snímků Jana Procházku, který Beerfest fotografuje už od roku 2008, bude k vidění hned vedle pódia. Výstava snímků Jana Procházku, který Beerfest fotografuje už od roku 2008, bude k vidění hned vedle pódia. Foto: Jiří Polák

Tata Bojs a Skyline. To jsou hlavní hudební hvězdy prvního dne Beerfestu. Ten vypukne na Korunní pevnůstce už ve čtrnáct hodin. Pivních hvězd bude podstatně více, na festival letost dorazí na čtyři desítky pivovarů. Jsou mezi nimi giganti jako třeba Pilsner Urquel, ale i pivovary docela malé. Například pivovar Kosíř či Zašová. O tom, co si pro návštěníky sládkové připravili, jsme už psali. Vzhledem k tomu, že tropy jsou pryč, můžete se těšit hlavně na hutné speciály. Jeden speciál pro vás má i naše redakce. Tedy vlastně dva. Ten první jako dlouholetý generální partner festivalu přinášíme každoročně. Najdete v něm vše podstatné, program, postřehy přímo z akce, fotky, webkameru z areálu, články a mnoho dalšího. Ten druhý speciál má letos premiéru a najdete ho v areálu pevnůstky přímo vedle pódia. Dvacet pět velkoformátových fotografií našeho redaktora a fotografa Jana Procházky pokrývá období od roku 2008. "S Beerfestem jsme kamarádi už hodně dlouho, a když letos dostane občanku, říkali jsme si, že by bylo hezké mu k tomuto výročí dát nějaký dárek. A co jiného než fotky," usmívá se Procházka. Výběr ale nebyl vůbec jednoduchý. "V našem redakčním archivu se pod heslem Beerfest nachází skoro dva tisíce fotek. Takže jsem s nimi strávil v posledních dnech docela dost času. Vybral jsem osmdesát a pak k tomu přibral kolegy. Cesta k těm finálním pětadvaceti byla ale bolavá, každou z těch fotek jsem mazal hrozně nerad," líčí Procházka. Na chronologicky seřazené výstavě jsou dva druhy snímků. "Zhruba polovinu tvoří fotky účinkujících, kteří se na festivalu objevili. Je tam třeba Richard Müller, Igor Timko z No Name, Wanastowi Vjecy nebo Ondřej Havelka, na jehož úžasný koncert se dodnes vzpomíná. Tu druhou půlku tvoří momentky, nejčastěji návštěvníci. Je tam třeba fotka z posledního ročníku na Lazcích, který se totálně utopil v blátě. Nebo snímek kolegů novinářů, kteří vytvořili naprosto ukázkový pivní plot. A samozřejmě různé detaily z davu, které mě odjakživa velmi baví," zmínil Procházka. Využití jsme nakonec našli i pro fotografie, které se na výstavu nevešly. "Budeme je během festivalu průběžně zveřejňovat na našem facebooku pod hashtagem #fotimeBeerfest," slíbil Procházka, který bude dokumentovat i letošní ročník. 
Festival potrvá až do soboty.

Autor článkuZuzana Doleželovádolezelova@olomouc.cz

Zuzana Doleželová
Reklama

Čínská YI restaurace

Katalog firem » Restaurace, stravování » Restaurace

Tradiční čínská restaurace s denním menu.