Reklama

Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána, venku je 8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Beerfest začíná odpočítávat hodiny. Vypukne už ve středu

Zprávy z regionu

28.5.2012

Autor: Jan Procházka

Už jen dva dny zbývají do začátku Beerfestu, olomouckého svátku piva. Brány se otevřou ve středu ve dvě hodiny odpoledne. Na žíznivé návštěvníky tu bude čekat více než čtyřicítka pivovarů. A většina z nich nabídne k ochutnání i speciály, připravené exkluzivně na Beerfest. Bohatý bude i hudební program. Ve čtyřech dnech se na pódiu vystřídá téměř třicet kapel a interpretů v čele s Richardem Müllerem.

Už po jedenácté vypukne ve středu olomoucký pivní festival, podruhé ho bude hostit Korunní pevnůstka. Milovníci piva si budou moci vychutnat více než čtyřicítku pivovarů, od těch nejmenších, jako je třeba minipivovar Kout ze Šumavy po světoznámé značky jako je Plzeňský prazdroj. "V tuto chvíli jsme na čísle 43, ale to se do začátku festivalu nejspíš ještě změní, protože stále probíhají jednání," prozradil dnes hlavní pořadatel Pavel Spálený. Nabídka pivovarů bude podle něj rozhodně rekordní. Navíc se pivovary budou chtít předvést a připraví na festival speciální várky. "Obrovský zájem je o vícestupňová piva, třináctky, čtrnáctky... Spousta pivovarů doveze lahůdky, které jinde neochutnáte," láká Spálený. Prostoru se stejně jako loni dostane i těm nejmenším pivovarům, které nemají vlastní stánky. Pro ty pořadatelé vyhradí velký stan. "Bude jich pravděpodobně dvanáct," doplnil Spálený.

Lahůdky by neměly nabízet jen stánky, ale také pódium. Na dvou scénách se vystřídá téměř třicet účinkujících napříč žánry. "Letos jsme se hodně zaměřili na zkvalitnění programu," poznamenal Spálený. V programu tak naleznete jména jako Richard Müller, Turbo, Vypsaná fiXa, Horkýže Slíže, Iné Kafe či Jaroslav Samson Lenk nebo bratři Nedvědi. Hity legendárních AC/DC přijede zahrát jeden z neuznávanějších světových revivalů, britská skupina Hells Bells. "Vystoupí hned dvakrát, v pátek zahrají starší věci a sobotu naopak novější," vysvětlil Pavel Spálený.
Program na scénách se podle něj bude střídat, nehrozí proto, že by návštěvník musel řešit tradiční festivalové dilema, které kapele dát přednost. Připraveny jsou i filmové projekce, které budou jednotlivé dny uzavírat. Promítat se budou například koncerty Bon Jovi či U2, připraven je i legendární Tarantinův snímek Pulp Fiction.

Obrázek

Pořadatelům se letos podařilo zajistit i novou příjezdovou cestu pro automobily. Ty budou jezdit přes sousední areál Flory. "Auta se proto nebudou plést mezi návštěvníky. Přístupová cesta ke vchodu bude pouze pro pěší," řekl Pavel Spálený. Návštěvníci budou mít k dispozici i bezdrátové připojení k internetu, pořadatelé také výrazně navýšili počet mobilních toalet. pro přespolní bude stejně jako loni fungovat kemp. Vstupenky je ještě nyní možno zakoupit v informačním centru radnice nebo online přes portál Ticketstream. V předprodeji stojí sto padesát korun na den, na místě budou o padesát korun dražší.

Jan Procházka

Reklama

KAPRODROM

Katalog firem » Zábava, volný čas

V Kaprodromu zažijete nejen vzrušující chvíle při celoročním rybolovu, kdy zdoláváte kapry, amury, pstruhy, jesetery a spousty dalších ryb, které je možné si také odnést. Najdete zde klid ...