Reklama

Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek, venku je 10 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Pravý bek Anglie U21 Carl Jenkinson chce na ME do 21 dokončit rozdělanou práci

Rozhovory

21.6.2015

Autor: Radek Heloňa

Anglie U21 se díky výhře nad stejně starými Švédy udržela ve hře o postup ze skupiny B. V prvním utkání Albion padl s Portugalci, v Olomouci díky trefě střídajícího Lingarda švédského soupeře udolal. Jedním z nejlepších hráčů Southgatova výběru byl pravý bek Carl Jenkinson, spoluhráč Tomáše Rosického z Arsenalu, který v této sezóně hostoval ve West Hamu United. Jenkinson věří, že se proti Švédsku jeho tým nastartoval a bude v turnaji pokračovat ve vítězstvích.

Proti Švédsku jste byli pod tlakem. Prohra by znamenala konec v turnaji. Jak jste se s tím vyrovnávali?
Jsme moc rádi, že se nám podařilo vyhrát, protože to nebylo vůbec jednoduché. Vždy, když hrajete pod tlakem toho, že musíte vyhrát, tak je to náročné. Naštěstí jsme vyhráli a budeme se soustředit na to, abychom zvládli také poslední zápas skupiny proti Italům, dodělali dobře započatou práci a šli dál za našim cílem odjet z turnaje co nejpozději.

Dlouho se vám proti Švédům nedařilo zakončit útoky, i vy jste tam měl šanci. Čím to, že se vám zatím střelecky až tak nedaří?
Těžko říci, v pokutovém území jsme měli hodně dobrých akcí, Harrymu Kanovi tam po mém centru chyběl v první půli kousek ke skórování, pak by třeba zápas vypadal jinak. Harrymu se pak podařilo na sebe navázat pozornost švédských obránců a dostával do šancí nás ostatní, nedokázali jsme však přesně nebo rychle zakončit. Já jsem trefil boční síť. Naštěstí přišel na hřiště Jesse Lingard a trefil to nádherně. Zápas tak pro nás skončil velmi pozitivně.

Co ještě říci k Lingardově trefě?
Udělal to výborně. Hrál dobře už proti Portugalcům, se Švédskem zůstal na lavičce, ale jakmile šel do utkání, zvedl nás i on. Jsem moc rád, že dal gól právě Jesse, protože vím, jaké má schopnosti a dnes to nádherným a důležitým gólem dokázal.

Vaše trpělivost a víra ve vlastní síly asi byla jedním z aspektů této výhry nad Švédy. Co ta výhra pro vás znamená z pohledu celého turnaje?
Tento turnaj je prostě o vítězstvích, proto jsme museli hodit první porážku rychle za hlavu a soustředit se na další zápas. Myslím, že jsme si šli pro výhru a byli jsme lepším týmem, byť naše hra může být určitě lepší a já doufám, že také lepší bude. Jsme tady, abychom vyhrávali, věřím, že jsme se nyní nastartovali.

Bydlíte přímo v dějišti turnaje v Olomouci, hotel máte pár kroků od Androva stadionu. Je to pro vás výhoda, že nemusíte až tolik cestovat?
Je to pro nás skvělé, protože nás tady v Olomouci mají rádi, tým tady byl v březnu na kempu. Všichni se tady o nás skvěle starají, na zápas jsme to měli doslova pár krůčků. Je to opravdu výborné být přímo v areálu, v tak skvělém prostředí.

Opět jste byl v utkání jedním z tahounů Anglie. Jak byste hodnotil svůj výkon. Jste s ním spokojen?
Ano, jsem, snažil jsem se podporovat útok i dobře bránit. V obraně jsem si svoje úkoly splnil a měl jsem i nějakou šanci si zaútočit a ohrozit obranu soupeře.

Krátce před turnajem se zranili spoluhráči Berahino a Stones, proti Švédsku i Alex Pritchard. Není už té smůly dost?
Ano, je hrozná škoda a velká smůla, že se to stalo pár dní před turnajem, před tím jsme žádné problémy neměli. Saido Berahino musel odjet domů, byl naší oporou v kvalifikaci, je to výborný hráč, škoda. John Stones by měl být naštěstí zpátky, jeho zranění není až tak vážné. Věřím, že i Alex bude zpět, protože i on je opravdu dobrý hráč. A my potřebujeme být na další zápasy v plné síle.

Radek Heloňasport@olomouc.cz

Reklama

TITANKOV s.r.o.

Katalog firem » Řemeslníci » Povrchová úprava kovu, skla, porcelánu

Povrchová úprava kovů PVD nitridem titanu - zlatá
-koupelnové doplňky
-hudební nástroje
-kování na dveře a okna
-doplňky auto-moto

TITANKOV s.r.o.
Chválkovická 151/82
Olomouc

mob:608912941