Reklama

Sobota 4. května 2024, svátek má Květoslav, venku je 12 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bistro, které  v Olomouci chybělo: Paletové My meal překvapuje pohodlím, naditými burgery i pizzou pro náročné

Tipy a názory

19.11.2015

Autor: Martina Burýšková

Napůl restaurace, napůl bistro. Kdysi tady, jen několik kroků od zastávku U Kovárny, bývala samoobsluha. Časy se ale mění a tradiční "sámošky" mizí. Místo nich se sem tam objeví i velice příjemná překvapení. Nepochybuji, že k nim patří i My meal. V místě, kde byste to nečekali, se před několika měsíci znenadání vynořilo originální bistro. Interiér si provozovatelé vlastnoručně vybudovali z palet, vkusně doplnili dalšími nezbytnostmi a slušivými detaily. Bez dobrého jídla by však i sebepříjemnější restaurace byla ničím. Jak to nakonec dopadlo? Stojí zdejší burgery za to? A už jste slyšeli o celozrnné pizze?

Paletové My meal překvapuje pohodlím, naditými burgery i pizzou pro náročné Paletové My meal překvapuje pohodlím, naditými burgery i pizzou pro náročné Foto: Jan Procházka

Původně bistro, kam si zajdete, naberete jídlo a zase jdete – nakonec ale zvítězil nápad oblíbený zatím spíše v zahraničí: restaurace křížená s bistrem. To znamená žádné dlouhé probírání se jídelním lístkem! K tomu, abyste si pochutnali, vám postačí dvoustránkový výběr z menu. O to rychleji by se k vám ale mělo dostat. Takže ideální pro nedočkavé hladovce, ale zároveň i pro jedlíky, kteří si potrpí na to, když jsou jejich chuťové buňky hýčkány. A to běžně v bistrech nebývá zvykem. Pojďme společně ochutnat výhody, které takové spojení nabízí.

Foto: Jan Procházka
Foto: Jan Procházka

Kdy a kde svou porci spořádáte? Prostředí, ačkoliv vybudované z obyčejných palet, nabízí neobyčejně příjemné posezení. Takže proč tady nestrávit několik příjemných chvil? Možná ale spěcháte, pak není problém si jídlo nechat zabalit s sebou, nebo si o něj jen zavolat a nechat si ho v klidu dovézt. Prostě žádný stres. To platí jak o běžné nabídce z jídelního lístku, tak o poledním menu.

Pizza s kuřecím masem, špenátem a česnekem. Těsto i omáčku si tady připravují vlastní a kdo chce vyzkoušet něco nového, může si ji objednat v celozrnné verzi. Na výběr je dvacet jedna druhů. Pizza s kuřecím masem, špenátem a česnekem. Těsto i omáčku si tady připravují vlastní a kdo chce vyzkoušet něco nového, může si ji objednat v celozrnné verzi. Na výběr je dvacet jedna druhů. Foto: Jan Procházka
Hovězí burger v domácí bulce s hranolkami a salátem coleslaw. Půlkilová poctivá nálož pro opravdové jedlíky. :-) V nabídce je také verze pikantní s chilli a papričkou, nebo kuřecí. A v plánu je též vegetariánský z cizrny. Hovězí burger v domácí bulce s hranolkami a salátem coleslaw. Půlkilová poctivá nálož pro opravdové jedlíky. :-) V nabídce je také verze pikantní s chilli a papričkou, nebo kuřecí. A v plánu je též vegetariánský z cizrny. Foto: Jan Procházka

V jeho nabídce najdete každý všední den patero chodů a k nim ještě tři polévky. Dneska to byla cizrnová s opečenou slaninou, domácí vývar a hanácká česnečka s krutony. Zítra cizrnovou vystřídá vývar s játrovými knedlíčky, zbylé dvě pak v nabídce figurují dlouhodobě. Také v případě hlavních jídel najdete v poledním menu stálice. Pizza každý den na jiný způsob, a pak kuřecí steak nebo steak z krkovičky, k nimž si můžete vybrat přílohu dle vlastní chuti. Dáte si brambory, hranolky, domácí focacciu nebo grilovanou zeleninu? Polední menu si na vlastní oči klidně omrkněte u pultu, zpravidla zahrnuje alespoň jednu bezmasou nebo celkově odlehčenou variantu. Ostatní jídla se připravují jako v běžných restauracích. Prostě se pohodlně usadíte a pak se vás ujme obsluha, které sdělíte svá přání. Žádná samoobsluha, žádné tácy. Obědové menu je v nabídce každý den od 11 do 15 hodin, pro vás, kdo to sem máte daleko, ale přesto chcete ochutnat, se nabízí rozvoz jídla zdarma, minimálně však v hodnotě 120 Kč. Cena menu se pohybuje od 99 do 109 korun, polévka je v ceně.

Bistro my meal

Kde ho najdete?
Třída Míru 260/32 Olomouc
Web: www.mymeal.cz
FB: www.facebook.com/mymeal
Otevírací doba:
Ne–Čt 11:00–22:00
Pá–So 11:00–23:00
Další služby: wi-fi, nekuřácký prostor, zahrádka
Polední menu od 11:00 do 15:00 ve všední dny i o víkendech

V příštích dnech či týdnech by měl také u baru přibýt samoobslužný salátový pult, kde si naberete podle libosti k polednímu menu, ale i v průběhu celého dne. Koncept se však podle provozní paní Petrové teprve rodí. "Naším cílem je, aby lidé byli spokojení a aby se u nás najedli i ti, kdo chtějí zdravější stravování. Co je v našich možnostech, to se snažíme vyrábět si sami. A to je téměř všechno, včetně dezertů,“ vysvětluje Petrová.
Do budoucna je v plánu rovněž obměna nabízeného menu a mezi oblíbenými burgery by se měl objevit též nový člen – vegetariánský burger připravený z cizrny přímo v bistru. Takže i "nemasaři" si přijdou na své.

Foto: Jan Procházka

Za zmínku určitě stojí, že burgery si v My meal vyrábí sami, včetně bulky. Mají hovězí, pikantní hovězí s chilli a papričkou či kuřecí burger. Lákavě vypadají též různé grilované pochoutky, steaky, žebra, dále se nabízí saláty, těstoviny, rizota a již zmíněné pizzy, které jsou nepochybně kapitolou samy pro sebe. Těsto i omáčky má My meal opět své, originální. A už jste někdy jedli celozrnnou pizzu? Pokud ne, vyzkoušejte, všech dvaadvacet nabízených pizz vám připraví na přání i v této verzi.
Aktuálně sice vyhlížíme zimu a první sněhové vločky, přesto ale za zmínku stojí zahrádka před bistrem o kapacitě padesáti míst. Teď si zde sice neposedíme, ale k prodeji se alespoň chystá punč na zahřátí. Na příjemné venkovní chvíle si zase budeme muset několik měsíců počkat. Stejně jako v interiéru i tady dominují palety. Dostupné a přitom jednoduše elegantní.
"Pro paletový design jsem se rozhodla proto, že mám ráda přírodní materiály, navíc byly dostupné a vše jsme si mohli vymyslet a udělat podle svých představ. Výroby se ujal můj tchán a muž. Je to takový rodinný výtvor,“ směje se Petrová.

Autor článkuMartina Burýškováburyskova@olomouc.cz

Martina Burýšková