Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 10.1 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bodové hody Olomouce v MSFL: oba týmy zvítězily

Sport

15.9.2014

Autor: Karel Skřička

V 6.kole MSFL se oba týmy z Olomouce radovaly z plného bodového zisku. HFK dokázali dovézt tři body z Opavy a přišpendlili nováčka na poslední místo. Sami vytěžili z posledních tří utkání sedm bodů a rázem se vyšplhali na třetí místo s pouhou tříbodovou ztrátou na vedoucí Zábřeh. To rezerva Sigmy se na zisk tří bodů rovněž s nováčkem Vyškovem neporovnatelně více nadřela. Ač posílena o zkušeného Ordoše svedla se snaživým nováčkem vyrovnanou bitvu, kterou rozhodla až v 90.minutě brankou z pokutového kopu. V tabulce je na devátém místě, o bod za Holicí.

První šanci v utkání, ve kterém se domácí snažili na svém bodovém kontě smazat nulu, měl holický Pezzotti, ale netrefil branku. Poté se domácí snažili svého soupeře přehrát a skutečné měli dvě příležitosti, které však neskončily gólem. Na tahu byli opět holičtí a ti svou šanci proměnili. V opavské šestnáctce se zjevil volný Hornich a jeho přesná hlavička přes domácího brankáře znamenala vedení. Po této brance se domácí do konce poločasu již téměř k ničemu nedostali. V jeho závěru se dostal do šance opět Pezzotti, ale vysoko přestřelil.

Ani začátek druhého poločasu domácím nevyšel. Domácí opět nepokryli před svou brankou Hornicha a jeho druhá branka hlavou poslala opavské do kolen. Ti se z nervozity vymanili až v závěru. Do šance se dostal Zagol, ale Mucha jeho střelu vystihl a zlikvidoval. "Utkání jsme začali dobře a po většinu je měli ve své moci. Opava má mladý a nezkušený tým pro který je třetí liga velkou zkušeností," řekl Jiří Derco.

Slezský FC Opava B - 1.HFK Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 13. a 49. Hornich
Rozhodčí: Z.Kneisl - Dresler, L.Kneisl
Žluté karty: Grussmann, Uvíra - Bernard, Můčka, Bača, Tögel, Lysoněk
Diváci: 111
Opava B: Štencel - Mezera, Macíček, Hoza, M. Zagol - Lavrovič, Kuzník (72.Pavlíček), Grussmann, Němec (53.Galvas) - Uvíra (53.P. Zagol) -Neubert, trenér: Hrabina
HFK: Mucha - Hlavica, Lukášek, Lysoněk, Můčka - Bernard, Buček (63.Drbal), Bača, Tögel (87.Krumpolc) - Hornich - Pezzotti (70.Krejčí), trenér: Jiří Derco

Sigma B, která naopak ve třech utkáních po sobě nezvítězila, chtěla proti nováčkovi posílena o Michala Ordoše tuto bilanci ukončit. V utkání to však neměla zdaleka jednoduché. Začátek se domácím povedl. V 6.minutě se trefil Rolinc a zdálo se, že domácí budou ve střelnici pokračovat. Opak byl pravdou. Domácí inkasovali ze standartky. Naštěstí do konce poločasu se trefil Richter a Sigma šla do kabin s jednobrankovým náskokem. 
Vyškovští se od začátku druhého poločasu snažili o vyrovnání. Mnohem více šancí však měli domácí, ale ani ty nejvyloženější neskončily brankou, a tak zákonitě přišel trest. Kanonýr Čtvrtníček tečoval centr Urbana a bylo vyrovnáno. Olomoučtí měli i nadále mnoho šancí, Nejvyloženější Richter a Ordoš, ale skóre se neměnilo. Rozhodující moment přišel v 86.minutě, kdy Kucharčuk obdržel po druhé žluté červenou. Pro olomoucké to znamenalo k ještě zvýšené aktivitě za ziskem tří bodů. A skutečně se podařilo. V 90.minutě se prodral střídající Buchvaldek do pokutového území Vyškova a byl faulován. "Buchvaldek tyto průniky umí. Dal si tam tělo a soupeři nezbylo než jej faulovat," viděl penaltovou situaci Augustin Chromý. Penaltu proměnil ve vítězný gól Kalvach.  "Za vítězství jsme rádi, ale pořád to z naší strany není ono. Například po prvním gólu ze standartky jsem byl naštvaný. Třeba nás dnešní cenné vítězství posune dál," viděl utkání Augustin Chromý.

SK Sigma Olomouc B - MFK Vyškov 3:2 (2 :1)
Branky: 6.Rolinc, 32.Richter, 90.Kalvach z pen. - 15. a 61. Čtvrtníček
Rozhodčí: Nováček - Petr, Hájek
Žluté karty: Svozil - Lahodný, Hodinář, Studený, Holub, Novotný, Kucharčuk
Červená karta: 86.Kucharčuk
Diváci: 145
Olomouc B: Blaha - Texl, Habusta, Svozil, Jemelka - Schmidt (80.Vichta), Kalvach, Richter, Ordoš, Falta (70.Buchvaldek) - Roloinc (87.Žák), trenér: Augustin Chromý
Vyškov: Štěpán - Lahodný (85.Novotný L.), Hodinář, Studený, Němeček - Holub, Koláček (63.Žoček), Jeřábek, Novotný V. (38.Kucharčuk), Urbančok - Čtvrtníček, trenér: Miloslav Machálek

Příští utkání sehrají olomoucké týmy ve středu 17.září ve vloženém 15.kole. Oba týmy hrají na svých stadionech shodně v 17.00. HFK hostí Třebíč a Sigma B v derby Uničov.

Karel Skřička