Reklama

Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto, venku je 13.3 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Bojovní psi zaplaví olomoucké ulice. Speciální pochod má dokázat, že se jich nemusíte bát

Zprávy z regionu

10.7.2014

Autor: barsi

Bojíte se silných psů? Tak třeba už brzy změníte názor. Chovatelé "bull" psů chystají na konec července ojedinělou akci – průvod se psy poněkud obávaných plemen. Cíl této akce je prostý - poukázat na to, že bullteriéři, pitbullové, stafordští teriéři a podobná plemena jsou ve skutečnosti poslušná a mimořádně přátelská k lidem. Pokud se chcete nechat přesvědčit, pak 26. července máte jedinečnou příležitost.

V poslední době se uskutečnilo v České republice už několik setkání chovatelů těchto psů, nyní je na řadě Olomouc. V sobotu 26. července se v jednu hodinu odpoledne sejdou na Žižkově náměstí, projdou celým centrem města včetně Horního náměstí a všemi hlavními parky, u výstaviště Flora předvedou canisterapii včetně bezplatných ukázek pro zájemce a školení začínajících terapeutů. "Právě ke canisterapii se bulíci, jak se jim říká, hodí ze všech psů nejlépe," dodává organizátor průvodu Petr Švábenský. Trasa průvodu končí v Čechových sadech.Pořadatelé průvodu mají jasný cíl. Chtějí napravit pošramocenou pověst psů typu bull, o kterých se hlavně v médiích mluví pouze v souvislostí s různými útoky na lidi, podle pořadatelů je to však pouze nafouklá mediální bublina.

Přijďte se přesvědčit na vlastní oči, že ani teriéři, kterým se díky vzhledu někdy říkává psí gladiátoři, nejsou žádné krvelačné šelmy, ale přátelští psi. Jak zní motto celé akce, "Všechna plemena jsou si rovna". Záleží jen na chovateli, jak svého psa vychová.

barsi

Reklama

KARATE Club MABU-DO Olomouc, z.s.

Katalog firem » Sport » Bojové sporty a umění

TRÉNINKOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE Jsme aktivní a uznávaný karate klub v Olomouci, odborně zaměřený na přípravu a rozvoj talentované mládeže (chlapce i děvčata). Vybraný širší kolektiv pok...