Reklama

Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav, venku je 0.8 °C

UPOZORNĚNÍ: Tento příspěvek je starší než 6 měsíců.
Níže uvedené informace mohou být zastaralé či neplatné!

Branislav Konrád klepe na slovenskou reprezentační bránu

Sport

27.4.2016

Autor: Radek Heloňa

Brankář HC Olomouc Branislav Konrád je stále blíže nominaci slovenské reprezentace na MS v ledním hokeji v Rusku. Aktuálně se střídá s Júliem Hudáčkem, a protože z NHL zřejmě Slovákům nikdo nedorazí, může pomýšlet nejen na nominaci, ale také na to, že si na MS velmi pravděpodobně zachytá. Olomoučtí fanoušci se trochu strachují, aby Braňo rovnou nezůstal po MS v Rusku, ale olomoucká ikona svoje fanoušky uklidnila.

Branislav Konrád po zápase s Ruskem, ve kterém inkasoval od sborné v normální hrací době jen jednou. Branislav Konrád po zápase s Ruskem, ve kterém inkasoval od sborné v normální hrací době jen jednou. Foto: www.hokej.sk

Skvělá sezóna Branislava Konráda může ještě vygradovat. Poté, co pomohl rodák z Nitry Kohoutům v extralize k pátému místu po základní části a historické účasti v play-off a poté, co vyhrál brankářské statistiky české nejvyšší soutěže, míří v Olomouci nesmírně populární gólman na MS v ledním hokeji v dresu slovenské repre.
Konrád bojuje o slovenský dres a zatím jeho boj o účast na MS v Rusku vypadá dobře, když v předminulou sobotu parádním výkonem vychytal 41 zákroky remízu Slováků s Ruskem v Popradu. Před tím měl Braňo těžký start přípravy proti Finsku (1:6). Od ruského týmu v základní hrací době ale inkasoval jen jednou a hlavně v úvodu podržel svůj tým, když chytil například nájezd dvou ruských hráčů najednou. V nájezdech byli lepší Rusové, ale Konrád sklidil zasloužené ovace popradského publika.
"Podle mě jsme v tom utkání více bojovali, hrálo se na menším hřišti (v Popradu), což nám možná sedělo lépe. Na startu druhé třetiny jsme ustáli několik šancí, také za pomoci toho, že soupeř několikrát nastřelil tyčku. Od poloviny to byl ale v podstatě vyrovnaný zápas, mohli jsme dát góly my i Rusové. Myslím, že si diváci přišli na své, atmosféra byla výborná. Jen škoda, že jsme nevyhráli. V prodloužení jsme měli velkou šanci, v nájezdech pak padl jeden gól, který dali Rusové. Prohra trochu mrzí, ale i ta remíza s takovým mužstvem, jako je Rusko, je výborná," řekl pro server www.hokej.cz. V dalším utkání pak opět vybojoval Konrád remízu, tentokrát 2:2 ve Francii, která opět získala bod navíc v nájezdech.
Jak vidí Braňo svoje šance na účast na MS? "Těžko říct, kdo ještě přijede. Jaro Halák, který chytá v NHL, je zraněný. Pak je tam Peter Budaj z AHL, jeho tým hraje výborně, takže je velká pravděpodobnost, že půjdou v play off daleko. Uvidíme, jak to nakonec bude. Šance určitě je, takže doufám, že ji využiju."

Branislav Konrád. Branislav Konrád. Foto: www.hokej.sk
Potlesk fanouškům... Potlesk fanouškům... Foto: www.hokej.sk

V Olomouci mám smlouvu na tři roky, nemám tam pro tento rok ani žádnou klauzuli, takže zůstanu na Hané

Na Hané zatím letěla lehká fáma, že Branislav Konrád těžko odolá vábení KHL. Tyto obavy fandů Braňo rozptýlil. "Osobně to slyším poprvé, takové komentáře si vůbec nepročítám (usmívá se). Nevím, jak na to reagovat. V Olomouci mám smlouvu na tři roky, nemám tam pro tento rok ani žádnou klauzuli, takže zůstanu na Hané," řekl Konrád pro hokej.cz.
Co říká olomoucký brankář na nového kolegu v brankovišti, Martina Faltra? "Bylo jasné, že někdo bude muset přijít místo Tomáše. Žádný extraligový klub si nemůže dovolit vsadit jen na jednoho gólmana. Sezona je dlouhá, někdy přijdou zranění, forma nemusí být tak dobrá, nebo je zkrátka jen potřeba si na zápas či dva odpočinout. S Falťasem se osobně neznám, ale z doslechu vím, že je to výborný "chalan". Vím, že působil na Slovensku v Liptovském Mikuláši, nyní delší dobu chytal za Kometu. Je to kvalitní gólman. Těším se na naši spolupráci. Myslím si, že nám to bude klapat."
Nyní se Braňo pečlivě připravuje na reprezentační vrcholnou akci. MS startuje na začátku května. Olomoučtí fanoušci budou mít zřejmě kromě české repre velké želízko v ohni ve slovenském dresu. Až na jeden zápas mu určitě budou všichni na Hané držet všechny palce.

Nominace Slovenska na zápasy Eurohockey Challenge s Dánskem

brankáři: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKM Zvolen)

obránci: Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd.), Oldrich Kotvan (HC PSG Zlín, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Michal Sersen, Ivan Švarný (obaja Slovan Bratislava), Andrej Sekera (Edmonton Oilers, NHL), Martin Marinčin (Toronto Maple Leafs, NHL), Juraj Mikuš (Sparta Praha/ČR)

útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd.), Marko Daňo (Winnipeg Jets, NHL), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všihcni Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Martin Bakoš (Bílí Tigři Liberec/ČR)

Autor článkuRadek Heloňasport@olomouc.cz

Radek Heloňa
Reklama

GENERALI ČESKÁ POJIŠŤOVNA - ING. JAN KUCHYŇKA

Katalog firem » Finance » Pojišťovny

SLUŽBY: Generali penzijní společnost, a.s. || Generali Investments CEE, investiční společnost, a.s. – podílové fondy || Placení pojistného přes platební terminál || Změny ve smlouvě || ...